Az esküvői ruha kölcsönzés menetéről

az esküvői ruha kölcsönzés menetéről

Következő cikkünkben egy konkrét példát mutatunk, hogy egy ruhaszalonban hogy történik az esküvői ruha kölcsönzése és mik a feltételei. Utána jön egy kis általános leírás arról, hogy hogy érdemes ruhát választani a Nagy Napra.

Az esküvői ruha kölcsönzésének menete

Példánk az Elite Szalon nevű budapesti esküvői ruhaszalon lesz, ahol esküvői ruha mellett szalagavatós és alkalmi ruhákat, vőlegény öltönyöket és kiegészítőket is találhatsz.

Az esküvői ruhapróba az, amire első lépésként szükséges lesz álmaid ruhájának megtalálásához. Habár a ruhaszalonba nem kötelező előzetesen bejelentkezni, nem árt, ha telefonon foglalsz egy időpontot a kényelem miatt. Ingyenes ruhapróba? Itt megtalálod, viszont más helyeken előfordulhat, hogy fizetned kell érte.

Miután 6-8-10-100 ruha után megtaláltad azt, amit szeretnél viselni a Nagy Napon, le kell foglalnod azt. Bizonyos időszakokban, például nyaranta rengeteg esküvőt tartanak, így fontos időben lefoglalnod a tökéletes ruhát. Ekkor kötnöd kell egy szerződést a ruhaszalonnal, amely lentebb olvashatsz bővebben. A ruhaszalonból természetesen nem csak a ruhát, hanem a kiegészítőket is kikölcsönözheted, például a táskát, fátylat, cipőt.

A foglaló összege a ruhakölcsönzés előtt

És mennyi a foglaló összege? Itt a ruha teljes költségének felét kell előre befizetned, ami 40 és 90 ezer forint közé esik.

Lemondás esetén a foglaló összege sajnos elvész, azonban az Elite Szalon egy évig fenntartja azt: ha időközben mégis sikerült megtartani a Nagy Napot, így a foglalót érvényesnek tekintik egy másik időpontra történő ruhakölcsönzés esetében.

Kaució

A kaució és a foglaló nem ugyanaz. A kaució lényege, hogy amennyiben kár éri az esküvői ruhát, a helyreállítást ebből fedezi majd a ruhaszalon. Ha minden rendben megy a szertartáson és tökéletes állapotban kerül vissza a ruha, a kaució összege visszavándorol a pénztárcádba.


Az esküvői ruha kölcsönzés feltételei

A következők állnak a szerződésben:

 • az esküvői ruha összes adata,
 • az esküvői ruhához választott kiegészítők listája és adatai,
 • az esküvői főpróba időpontja,
 • az esküvőd időpontja,
 • a foglaló összege és a befizetés ideje,
 • a felek nevei, címei, elérhetőségei,
 • a kaució összege.

Két példány lesz a szerződésből. Ezt a szerződést kell majd felmutatnod a Nagy Nap előtt, amikor méretvételre és méretre igazításra a szalonba.

A ruhákat általában egy nappal a kijelölt dátum előtt viheted el, de ha szükséges, akkor akár egy héttel korábban is rendelkezésedre tudják biztosítani. Hosszabb időre történő kölcsönzés esetén plusz költséget kell fizetned.


Hogyan válassz esküvői ruhát?

Most pedig következzen néhány tipp!

 • Nagyon fontos, hogy a testarányaidnak legjobban megfelelő darabot válaszd ki!
 • Nagy lagzi, “nagy” ruha.
 • Kis lagzi, “kisebb” ruha.
 • A helyszínhez illő esküvői ruhát válassz!
 • …ami lehetőleg passzoljon a vőlegény és a koszorúslányok öltözékéhez is. Vagy talán inkább fordítva.
 • Ha a helyszín és a lakodalom sok mozgást igényel, akkor érdemes kicsit mobilabb ruhadarabot választani.

Konklúzió

Ha olyan helyet keresel, ahol barátságos feltételek mellett tudsz esküvői ruhát bérelni, az Elite Szalon biztosan jó választás lesz. Ne feledd: a ruhapróba ingyen van és nincs időlimithez kötve, foglald le időben a ruhádat és mindig járj el a szerződésben foglaltak szerint!

A lényeg, hogy Te legyél a legszebb a Nagy Napon!


Képek: [forrás] [forrás] [forrás]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük