Klíma házilag?

ez egy pingvin, a pingvineket szeretjük

Amikor bejönnek a nyári melegek és úgy érzed a hálószobában magadat mintha egy szaunában lennél, de hirtelen nem tudsz kiadni x összeget rendes klímára és elkezdesz agyalni, hogy hogyan is lehetne lehűteni a szobát egyszerű eszközökkel. Az YouTube tele van sok olyan ötlettel és praktikával, amely segítség egy egyszerűbb klíma házilag is elkészíthető.

Sok videóban pontos útmutatást adnak a készítők azoknak, akik szívesen kísérleteznének a dolgokkal. Következő cikkünken összegyűjtöttünk pár ötletet az érdeklődőknek. Ha pedig valaki a gyári megoldásokra kíváncsi, itt egy hasznos oldal a légkondik és a klímaszerelés kapcsán!

Klíma házilag – kartonból

Kartonból, spatulából és fogpiszkálóból megcsinálja a klímatestet, amibe beleépít egy számítógép rendszerhűtőt és egy hűtőbordát. Ezt kicsit feltuningolja egy digitális hőmérővel és egy kapcsolóval. 

Klíma hűtőtáskából

A hűtőtáska tetejébe vág egy lyukat középre a ventilátornak, majd a két oldalára 1-1 lyukat 2 csőnek ahonnan a hideg levegő tud távozni. Ezek után csak meg kell tölteni jéggel és kész is.

Vízhűtéses ventilátor

Itt egy egyszerű szoba ventilátor külső rácsára teker fel csigába egy rézcsövet, melybe egy kis pumpa keringeti a vizet egy tartályból.

Ételes dobozból készült klíma házilag

Ha sok a felesleges ételes dobozod otthon akkor nincs más dolgod, mint a tetejébe rakni egy számítógép rendszerhűtőt és vágni bele 2 lyukat a kiáramló levegőnek.

Jeges ventilátor

Itt egyszerűen le kell vágni a flakonok alját, majd sok pici lyukat kell fúrkálni rá. Ha ez megvan, akkor fel kell erősíteni a ventilátor hátuljára és megtölteni jéggel.

Tekintsd meg kapcsolódó cikkünket is, amelyben a klímával való fűtésről írtunk!

Borítónk: [forrás]

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Az álomotthon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük