A misztikus szimbólum, mely minden ember fejében kérdőjeleket hagy: Mi is az életfa jelentése?

Az Életfa, másnéven Világfa vagy Tudásfa manapság számos produktumon látható: medálon, karkötőn, festményen, ruházaton, kulcstartón és még sorolhatnánk. Világszerte többféle eltérő kultúrában, vallásban megjelenik, kifejezetten nagy szerepet tulajdonítanak neki, azonban minden egyes populációs csoportban másképp definiálják.

Na de mi is az életfa jelentése, miért olyan elterjedt?

Az életfa bizonyos értelemben az életet és a halált jelképezi. A fa gyökere az univerzummal lévő szoros kapcsolatot, a világra jövetelünket szimbolizálja, ahogyan mi is születésünkkel egy biztos talajra érkezünk. Mikor kibontakozunk, felcseperedünk, megjelenik a fa többi része, melyen a rögös utunk, előttünk lévő lehetőségeket fedezhetjük fel. Egy fa több ággal rendelkezik, csakúgy ahogy a mi életünkben is számos opció megköveteli, hogy döntsünk: vajon balra, jobbra vagy pedig előre szeretnénk tovább menni. ,,Elhull a virág, eliramlik az élet” – fogalmazta meg a Szeptember végén című versében is Petőfi Sándor. Ezzel a kifejezéssel tud azonosulni az életfa is, hiszen a lehulló levelei, a kopasz ágak az elmúlás folyamatát mutatják.

Hogyan fejlődik személyiségünk?

Perszonális fejlődésünket, individuális szépségünket is kifejezi az életfa. Csak úgy, ahogy a fa ágai is, mi is felfelé törünk az ég felé, s ezáltal erősebbek, bölcsebbek, tapasztaltabbak leszünk. Természetesen nincs két ugyanolyan fa, mindegyik fa más-más ágakkal, levelekkel, virágzattal rendelkezik. Ebből következik az is, hogy minden ember más tulajdonságok, értékek birtokában van.

Már a mitológiában is esszenciális volt létezése!

A különböző népek, mint az ókori egyiptomiak, kelták, őslakosok az istenek viselkedéseit, tetteit az Életfával magyarázták. Segített abban, hogy megértsék az emberek akkoriban, mi is létük jelentősége, s hogyan éljék életüket. Korábban tisztelegtek, meghajoltak a fák előtt, reménykedve, hogy életük is úgy fog kibontakozni kivirágozni akár egy fa.

Miben segíthet nekünk az életfa?

Ha tudatosult bennünk az életfa jelentése, az életfa medállal mi is kifejezhetjük, mennyire tiszteljük saját fejlődésünket, életünket, s azt, hogy mennyire elfogadjuk a különböző személyiségjegyeket, kultúrákat, mégis összetartozunk.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Hogyan működik egy jó ékszer webshop?

Motiváció is arra, hogy ha ránézünk a sötétebb időszakokban, kristálytisztán tudjuk honnan jöttünk, hová tartozunk, s hová tartunk! Eme misztikus szimbólum minden ember számára csak pozitív hatással lehet!

Formovie Black Friday - Akár 800 EUR kedvezmény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük