Kreatív és olcsó esküvői helyszínek merész pároknak

olcsó esküvői helyszínek

Olcsó esküvői helyszínek, hogy a nagy napod ne csak különleges, hanem költséghatékony is legyen.

Az esküvői kiadások nagy részét a helyszín bérlése, valamint az ahhoz tartozó menüsor és italcsomag lefoglalása jelenti. S bár sok helyen minél több szolgáltatást vesztek igénybe egyidejűleg, annál nagyobb kedvezményeket kaptok, még így is igen megterhelő egy ekkora összeg kiadása. Most az olcsó esküvői helyszínek mellett tippeket adunk, amikkel lejjebb faraghatsz a költségeken.


Azt már minden bizonnyal tudod vagy legalábbis sejted, hogy az esküvői helyszínek magasabb árakkal operálnak a főszezonban, azaz késő tavasztól nagyjából az ősz közepéig. Tehát, már azzal is tudsz faragni az árakon, ha ezeken a hónapokon kívül, akár egy téli vagy koratavaszi esküvőt szervezel. Illetve minél kisebb a vendéglista, annál olcsóbban kihozhatjátok a helyszínbérlést és a cateringet.

Ugyancsak olcsóbb, ha a pénteki vagy szombati napok helyett hétköznapra időzíted az esküvőt, aminek további előnyei is vannak. Egyrészt biztos, hogy a kiszemelt szolgáltatók szabadok lesznek, a helyszínen sem lesz tumultus és a vendéglistád olyanokból fognak állni, akik valóban miattatok és nem a buli kedvéért vannak ott.

A népszerű esküvői helyszínek jóval drágábbak, így érdemes megnézni akár az újonnan nyílt helyszíneket vagy a kevésbé felkapottakat, amik persze nem jelentenek egyet azzal, hogy ne lennének épp olyan szépek vagy felszereltek, mint társaik.

Válasszatok olyan helyszínt, ami nincs túl messze a lakóhelyetektől! Ezzel a szállás és a transzferköltségeket is megúszhatjátok.

A helyszín lefoglalásakor kérdezzétek meg, milyen csomagajánlatokat tudnak nektek biztosítani. Lehet, hogy olcsóbban jöttök ki, ha külsős céget bíztok meg az italok és a torták elkészítésével, de ha van egy jó helyszíni ajánlat, érdemes arra lecsapni!

Olcsó esküvői helyszínek, ahol szép esküvőd lehet

Klasszikus fehér sátor

Most egyébként is nagy keletje van a természetközeli, rusztikus esküvőknek, így ha van egy erdei tisztás vagy mező, amit bérbe tudtok venni, nyugodt szívvel felállíttathattok rajta egy klasszikus hófehér sátrat, ahol egyszerre vagytok szabadtéren, ugyanakkor védve az időjárás szeszélyeitől. Fontos tudni, hogy ilyenkor azért a catering nagyon meg tudja dobni a költségeket, ezért érdemes olyan helyet választani, aminek van legalább egy kis saját konyhája és mosdó részlege.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  A tengerparti esküvő ára - Olcsón is megoldható!

Udvarház

Családias hangulatú, otthonos és persze a finom magyaros fogásoktól még inkább nosztalgikus. A parasztudvarok vagy birtokok, ahol egy kicsit visszatérhettek a gyökerekhez, szuper választásnak bizonyulnak, ha különleges, ugyanakkor költséghatékony esküvőt szeretnétek.

Pajta

Az előzőhöz hasonlatos a pajta, ahol szintén rusztikus és vintage stílusban megálmodott esküvőket szervezhettek. Egy felújított pajtaépületben akár százan is kényelmesen elfértek és még költségekbe sem veritek magatokat.

Múzeumok

Tudtad, hogy idehaza is számos múzeumban ki lehet mondani a boldogító igent? Ha kisebb létszámú esküvőben gondolkodtok, ez is remek alternatíva lehet, és még a dekorációkkal sem kell túlzásokba esnetek, hiszen a műalkotások már önmagukban egyedi hátteret adnak.

Ha az esküvődön is fontos a természet közelsége, vess egy pillantást ezekre a helyszínekre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük