Tényleg helytakarékos a Konmari zokni hajtogatás?

Konmari zokni hajtogatás

A Konmari egy Marie Kondo által megalkotott módszer, mely segít abban hogy rendszerezettebben élhessük életünket a modern kor hajtása mellett. A Konmari alapvetően egy rendszer, melynek a ruha hajtogatás jelentős részét teszi ki.

Vajon tényleg könnyebbé teszi e az életünket Marie Kondo ígérete?

Alapvetően egy komplett módszert nehéz egy elem alapján jellemezni, de megpróbáltuk.

Marie Kondo hajtogatási technikái elméletileg helyet spórolnak, így sokkal nagyobb szabadságot élhetünk meg. Megmértük hát mennyi időbe telik és milyen eredményekkel jár ha a Konmari zokni hajtogatás módszerét alkalmazzuk.

A Konmari zokni hajtogatás eredményei

Ebből az állapotból indultunk, egy tömött zoknisfiók, amit csak nagyobb lendülettel lehet rendesen betolni a helyére, gondolom láttál már hasonlót.

A feladat az volt hogy ezeket a gömbölyített zoknikat (ami egyébként Marie szerint szörnyű merénylet a zoknik ellen), áthajtogatjuk az ő ajánlása szerint.

Az ajánlás alapján a zoknit párban 3-részre osztva hajtod össze, úgy hogy képes legyen az élén megállni.

Konmari zokni hajtogatás folyamatban
Folymatban a hajtogatás

Maga a hajtogatás 20 percet vett igénybe, úgy hogy nem volt még tapasztalatunk korábban, szóval ebben benne van a tanulás ideje is.

33 zokni hajtogatása ment végbe és a fiókban, ami 24x26x12-es, ilyen eredményt értünk el:

A zoknik mondhatni kényelmesen elférnek ugyanabban a fiókban, egy különbséggel. A fiók magassága nincs kihasználva, azaz könnyedén be lehet tolni azt a helyére.

Érdemes áthajtogatni a zoknikat?

Ne gondold, hogy a zoknik áthajtogatása meg fogja változtatni az életed. De jó kiindulópontja lehet. Fontos azonban hogy tudjuk mit is szeretnénk elérni.

A rendetlenség az elképzlet,vagy elvárt rendtől való eltérés

Rubik Ernő – A mi kockánk

Ha rendet szeretnél tenni az életedben, az otthonodban, mindenképpen próbáld ki a zoknisfiók újrahajtogatását, és ha úgy érzed rá tudod szoktatni magad hogy mindig így tedd el a zoknikat, sajátítsd el a Konmari-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük