Vállalkozó legyek vagy fogjak cégalapításba?

Cégalapítás vagy vállalkozás indítása

A cégalapítás menete elrettentő lehet egy most induló vállalkozónak. De valójában közel sem olyan nehéz mint azt sokan gondolják.

Persze ha most kezded az ismerkedést ezzel a fajta megközelítéssel, úgy értem a vállalkozói megközelítéssel, akkor valóban érdemes még vállalkozásban gondolkodnod.

Egy KATA vállalkozás, akármennyire is szigorítják, nem igazán ró komoly terheket a vállalkozóra. Persze ki kell fizetni a havi járulékokat, meg azért időnként kell foglalkozni az adatszolgáltatással, de ez valójában nem nagy dolog.

Egy kft vagy bt alapítása esetén azonban érdemes már a dolgok mögé látni. Persze még mindig csak Magyarország határain belül járunk. Ha szeretnél kicsit messzebbre is eljutni, mondjuk egy német cég alapításának gondolatával játszol szigorúbb szabályozásokra és árakra készülj.

Megéri a cégalapítás?

Ha nem érné meg, szerinted ki foglalkozna vele? Megéri akkor, ha van már mögötted tudás, pénz, ha tisztán látod hogy mit is szeretnél.

Ha eljutottál ebbe a stádiumba valószínűleg ki fogod tudni számolni/számoltatni, hogy tovább akarsz e lépni.

Ha egy tanácsot vinnél csak el innen akkor legyen ez:

Ha most kezded az egészet, kezdd vállalkozóként, és amikor már eleget tanultál, tapasztaltál, elkezdhetsz cégalapításon is gondolkodni.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Segítség az üzleti út megszervezéséhez
Formovie Black Friday - Akár 800 EUR kedvezmény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük