Hogyan tegyük hatékonnyá az angol nyelv tanulását?

angol nyelvtanulás hatékonyan

Az angol nyelv tanulása tanfolyami keretek között is sok akadályt gördít a lelkes nyelvtanuló elé. Egy angol nyelvtanfolyam valójában nem is elég ahhoz hogy komplex angol nyelvtudást szerezzünk.

Egy kicsit többre van szükség ahhoz hogy olvasási, vagy akár társalgási szinten elsajátítsunk egy nyelvet, és ez a legtöbb nyelvre igaz, nem csak az angolra.

Érdemes jobban körbejárni, kicsit más szemszögből is megismerni egy adott nyelv specialitásait. Fontos, hogy ne csak szavak és nyelvtani összefüggések magolásával próbáljunk közelebb jutni a készségszintű nyelvhasználatig.

Érdemes kicsit jobban körüljárni, megismerni a nyelvre jellemző tagolást, azt, hogy hol melyik szótagra teszik a hangsúlyt. A magyar nyelvre jellemző kiejtés ugyanis nem ugyanúgy alakul minden nyelvben.

Persze ez csak egy apró kis szösszenet, ha többet szeretnél tudni a nyelvtanulás mélységeiről javaslom olvasd el Murányi Péter – Természetes nyelvtanulás című könyvét.

Lehet e filmekből nyelvet tanulni?

Lehet nyelvet tanulni akkor is ha csak filmeket nézel, de akkor az eredményeid is ehhez mérten jelennek csak meg. El kell hagynod a komfortzónádat ahhoz hogy jobban beszélj vagy érts egy nyelvet mint most.

A filmnézés élvezetes és úgy tűnik sokat tanulhatsz belőle, ez részben igaz is. Filmnézés közben ugyanis nem gyakorlod a beszédet, és új szavakat is akkor fogsz megtanulni, ha egy szótárral a kezdben nézed végig a filmet és esetleg mindig megállítod.

A feliratos filmek esetében ugyanis nem a nyelvérzéked fog fejlődni, hanem a feliratolvasó képességed.

Hogyan tanulhatok angolul hatékonyan?

A nyelvtanulás, tehát összetett, érdemes azt több nézőpont szerint is fejleszteni:

  • Iratkozz be valamilyen angol nyelvtanfolyamra
  • Nézz angol nyelvű filmeket, ha lehet felirat nélkül (vagy nézd meg többször, először felirattal aztán az nélkül)
  • Beszélj, írj, gyakorolj
  • Állítsd át a telefonod angol nyelvűre
  • Keress valakit akivel kötetlenül tudsz angolul társalogni (tehát itt nem tanárra gondolok, azt kapsz a tanfolyamnál, inkább lazább, természetesebb hangvételre gondolok.

Vannak tippjeid az angol nyelvtanulással kapcsolatban? Ne tartsd magadban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük