Hogyan készítsek nyakláncot házilag?

ezüst nyaklánc

Egy nyaklánc kitűnő meglepetés akár arany, akár ezüst, akár valamilyen más technikkával készül.

Persze arra azért ügyeljünk, főleg ha saját kézzel készítjük az ékszert, hogy azt az ajándékozott viselni is fogja. Ne hozzuk kellemetlen helyzetbe azzal, hogy nem kellően kidolgozott ékszert készítünk.

Itt most néhány egyedi nyaklánc készítési technikát fogsz olvasni, de ha úgy érzed nincs kellő kézügyességed, vagy nem akarsz időt tölteni ékszer készítésével, inkább vásárolj valamilyen ezüst nyakláncot,

De nézzük milyen módszerekkel is készíthetsz nyakláncot?

Ezüst lánc nyaklánc

Az ezüstművesség különleges tudást igényel, de szerencsére a művelői nem titkolják túlzottan az ékszerkészítés rejtelmeit. Kicsit a kulisszák mögé is beláthatunk a következő videóban ahol egy lánccszemekből összefűzött ezüst nyaklánc készül.

Nyaklánc gyöngyökből

Népszerű, és viszonylag egyszerű a gyöngyökből készült ékszerek készítése. Gyöngyöt bármilyen mennyiségben be tudunk szerezni, mindenféle méretben és színben.

Igazáb eredeti, és igényes ékszert tudunk hát varázsolni akkor ha tényelg odafigyelünkés elmélyedünk kicsit a gyöngyfűzés művészetében.

Fülbevaló gyöngyökből?

A nyaklánc helyett valami bonyolultabbal próbálkoznál? Próbálj fülbevalót is készíteni a gyöngyökből. Ehhez tippet is találtunk számodra:

Az egyszerű gyöngy fülbevalók jellemzően egy akasztóból és a fülbevalóalapból állnak. Ha saját kezűleg szeretnél ilyet készíteni, akkor célszerű 0,71 mm-es félkemény ezüstdrótot használni, ugyanis ez elég vékony ahhoz, hogy átférjen a fülbe lőtt lyukon és a gyöngyök többségén, de elég erős a kész ékszer súlyának megtartásához.

Sandra Salamony – 1000 egyedi ékszer

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Túrós tészta recept | 20 perc | 5 személyre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük