WordPress weboldal készítés induló, vagy megújuló vállalkozásoknak

happy user

Több, mint száz KKV-s honlap elkészítése után bátran mondhatjuk, hogy kezdő lépésként egy WordPress weboldalba való befektetés mindig jó döntésnek bizonyul. De miért jó egyáltalán a WordPress? Hogyan érdemes belevágni? A kisvállalkozók irányából érkező megkereséseinknél gyakran tapasztalunk egy kis technofóbiát vagy félretájékozottságot, amely a weboldalakkal céljával és menedzselésével kapcsolatos. Ebben a cikkünkben szeretnénk pár tévhitet,…

A kisvállalkozók irányából érkező megkereséseinknél gyakran tapasztalunk egy kis technofóbiát vagy félretájékozottságot, amely a weboldalakkal céljával és menedzselésével kapcsolatos. Ebben a cikkünkben szeretnénk pár tévhitet, vagy negatív prekoncepciót is elhessegetni.

Konkrét megoldást keres weboldal-készítéssel kapcsolatban? Kattintson ide és segítünk!

A WordPress előnyei

A WordPress egy általános célú, ingyenes tartalomkezelő rendszer, amely felel a weboldalad megjelenéséért, működéséért és biztosít egy egyszerű, könnyen áttekinthető kezelőfelületet is, amelyen keresztül elérheted az oldalakat, bejegyzéseket, technikai eszközöket.

Hasonlatok

Hogy egy hasonlatot mondjak: képzelj el egy átlagos, egyszerű felépítésű, költséghatékony, funkcióját tökéletesen betöltő családi házat, amely egy általános sablon alapján készült! Rengetegen laknak ilyen házban, nincs vele problémájuk, belefért a költségvetésbe, minden igényüket kielégíti, ráadásul kész lett, mire jött a gyerek (vagy a második). Víz, gáz, fűtésszámla, nagyrészt házilag is elvégezhető javítások, amelyek az évek alatt felbukkannak. A ház lehet, hogy sablon, viszont az ott lakó család dönt az esztétikai vagy használati kérdésekben és a helyiségek (jelentős részének) funkciójában.

Most pedig képzelj el egy többszintes luxuspalotát, több száz négyzetméteres beltérrel, három garázzsal, szökőkúttal az előtérben, medencével és parkosított kerttel. Kellemesen el lehet éldegélni egy ilyen helyen is (én biztosan el tudnék), viszont minden egységhez külön tervre van szükség, hosszú és bonyolult kivitelezési folyamatra, belső építészre, kerttervezőre, kertészre, takarítókra, medencés szakemberre… Ehhez jön a víz, a gáz, a fűtés, nameg a felbukkanó javítások költsége, amihez biztosan szakembert kell hívni.

Magyarázat

Az első példa remekül szemlélteti, hogy mi is a WordPress: egy teljes funkcionalitást adó, egyszerű és testreszabható kiindulási pont, a második pedig azt, hogy egy bonyolultabb és masszívabb, vagy egyedi fejlesztésű tartalomkezelő rendszer mennyivel összetettebb helyzetet teremt.

Hidd el, első lépésként neked is az egyszerűbb megoldásra van szükséged.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Olcsó laptop ajánló: szövegírás

A WordPress manapság rendkívül népszerű: szereti a Google, szeretik a fejlesztők, szeretik a fenntartók, szeretik a tulajdonosok. A W3Techs felmérése szerint a mai honlapok több, mint 30 százalékát ez a rendszer hajtja!

Ez a szeretet hihetetlen mennyiségű témát és funkcióbővítő plugint hozott létre, amelyeket a rendszer modulos felépítésének és a hihetetlen mennyiségű neten elérhető fejlesztői ismereteknek köszönhetően könnyen és gyorsan lehet felhasználni a saját weboldalad elkészítésekor. Ez az aktivitás folyamatos fejlődést, frissítést, korszerűsítést von maga után.

A WordPress eredetileg egy blogmotorként indult, idővel azonban kinőtte magát a projekt és általános célú rendszerré vált. De nem csak egyszerű weboldalak és blogok, hanem webáruházak, fórumok is építhetők belőle! A manapság alapelvárásnak tekinthető reszponzív működés gyárilag a rendszer része, ráadásul a Google favoritjaként keresőoptimalizálási szempontból is előnyös választás.

Míg egy komplexebb rendszer kezelőfelülete elrettentően bonyolultnak tűnhet, addig a WordPress adminisztrációja némi gyakorlással gyorsan elsajátítható. Gyakorlatilag bármilyen eszközről hozzáférhetsz a weboldaladhoz, frissítheted az oldalaid tartalmát, termékleírásait, vagy új bejegyzéseket tehetsz közzé a blogodon. A weboldalon dolgozók között különböző jogosultsági szinteket is meghatározhatsz, így mindenki csak ahhoz a részhez fér hozzá, amelyhez szükséges.

Hogyan vágj bele?

Tervezz, kutass!

Az lehet, hogy technikai téren nem vagy járatos, de az elképzeléseidet, vágyaidat meg tudod fogalmazni. Egy WordPress weboldal készítés néhány nap alatt lezongorázható, rutin művelet lehet, ez azonban csak akkor fog bekövetkezni, ha a kommunikáció zökkenőmentes és egy részletes dokumentáció áll a fejlesztő rendelkezésére.

Megint utalnék a házas példámra: a sablontervre épülő családi ház a kis testreszabási lehetőségekkel irtó gyorsan felépülhet, ha a részleteket egyeztetik előtte. Ha már az építkezési munkálatok közben merül fel a beépített tetőtér vagy a be nem tervezett pince, akkor valaki biztosan ideges lesz, a projekt pedig csúszni fog. Ugyanez a helyzet a weboldalaknál is:

  • tervezd meg, milyen funkciókra, hangulatra van szükséged!
  • kutass bátran a neten!
  • csak weboldalra van szükséged, vagy fotók, illusztrációk is kellenek?
  • a szöveget ki írja meg rá? Fel akarsz bérelni valakit a célra, esetleg a weboldallal együtt kívánod ezt is letudni?
Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Az internetes vásárlás előnyei

Ha kérdésed van, bátran keress fel egy szakértőt!

Keresőoptimalizálás, közösségi média

Az már jó, ha a vállalkozásodnak van egy weboldala, azonban a leendő vásárlóid nem fogják önállóan megtalálni azt. Figyelembe kell venned a keresőoptimalizálás tényezőit, illetve a közösségi médiában való megjelenés kérdését is.

Nézz utána a témának, érdeklődj szakembereknél! A WordPress kiváló kiindulási pontot jelent, hiszen már a kezdetektől fogva jelen voltak ezek a szempontok a fejlesztésénél.

Tárhely

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tárhelyszolgáltatást választasz: nem csupán a tárolókapacitás, hanem a sebesség, illetve a szoftveres háttér is kulcsfontosságú lehet. Bízd a szakemberekre és ne mindig a legolcsóbb megoldást válaszd!

wordpress weboldal készítés
Barátságos, jól kezelhető adminisztrációs felület.

Végszó

Rengeteg WordPress weboldal készítés projekten vagyunk már túl, amiből rengeteg tapasztalatot sikerült már leszűrnünk, ezekből kaptál most egy csokorra valót.

Összehoztunk egy egyszerű csomagot is, amelyből egy igényes weboldalt hozunk neked össze gyorsan és költséghatékony áron is.

Ne feledd, a WordPress használata mindenkinek jó: a fejlesztő gyorsan és hatékonyan tud vele dolgozni, a látogatóid igényes, modern és jól használható felületet kapnak mobilon és számítógépen egyaránt, Te pedig rengeteg időt és energiát spórolhatsz a honlap tartalmainak kezelésével.

A borítókép forrása: [link]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük