Mi az a WordPress Version Control? Mire használjuk?

Szerkesztőkből, fejlesztőkből és tervezőkből álló csapat megszervezése soha nem egyszerű feladat. Lehetetlennek tűnhet, ha megpróbálja nyomon követni, hogy mindegyikük mit csinál a WordPress-webhelyén. De mi van akkor, ha valaki hibát követ el, és az egész webhely leáll? Sajnos nem fogja tudni, mi történt, ki tette, és valószínűleg nem lesz mód arra, hogy visszalépjen napok vagy hetek munkájának elvesztése nélkül. Azaz, hacsak nem verzióvezérlést használ.

A WordPress verziószabályozása lehetővé teszi mindenki egyéni tevékenységeinek és változásainak nyomon követését a webhelyen. Ezenkívül lehetővé teszi az egyes fájlok korábbi verzióinak tárolását, amelyekhez bármikor visszatérhet. Ha valami elromlik, most van egy visszavonás gomb és egy átfogó napló, amely segít kitalálni, mi történt, és visszatérhet a helyes útra. Szeretné saját maga kipróbálni ezt a csodálatos forrást? Mutatunk néhány nagyszerű beépülő modult a WordPress verziókezelésének beállításához, és megtanítjuk, hogyan kell ezeket hatékonyan használni. Gyerünk.

Mi az a WordPress Version Control?

A szoftverfejlesztés világában a verziókezelő eszközök népszerűek a dokumentumok és fájlok változásainak nyomon követésére. Kis és nagy csapatok használják, így lépést tarthat a fájlon vagy a kód bármely részén végrehajtott minden módosítással.

A WordPress verzióvezérlője követi a kód változásait

Azok a fejlesztőcsapatok, amelyek nem használnak verziókezelő szoftvert, gyorsan problémákba ütköznek. Az egyidejű változtatások eltűnhetnek, vagy olyan hibák fordulhatnak elő, amelyek kijavításához gondos átfésülést kell végezni a kódon. Az is előfordulhat, hogy a meglévő kód szétágazása miatt új ötleteket tesztelhetnek vagy változtatásokat egyesíthetnek. Lehetetlenné válik mindenki egyéni hozzájárulásának figyelemmel kísérése is.

De a verziókezelés nem csak szoftverprojektekre vonatkozik; olyan CMS-ekre is alkalmazható, mint a WordPress. Ebben az esetben nyomon tudja követni az alapvető fájlok változásait, a bejegyzések és oldalak módosításait, valamint a bővítmény- és témafrissítéseket. Ezeket a módosításokat anélkül is telepítheti a WordPressre, hogy manuálisan feltöltené őket FTP-n keresztül.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Ilyen előnyei és hátrányai vannak az okosporszívónak

Ha pedig valaki hibázik, vagy olyasmit érint, amihez nem kellett volna, akkor mindössze annyit kell tennie, hogy visszaállítja a változtatást, és webhelyének vissza kell állnia a normál állapotba. Ez olyan, mint a webhely-szintű biztonsági mentések bonyolultabb változata.

Alapértelmezés szerint a WordPress meglehetősen robusztus verzióvezérlő rendszerrel rendelkezik a bejegyzésekhez és az oldalakhoz. Ez akkor működik, ha csak szerkesztőket és tartalomírókat vesz igénybe. Ha azonban csapata fejlesztőkből, tervezőkből, adminisztrátorokból vagy magasabb jogosultságokkal rendelkező bárkiből áll, az egyszerű bejegyzés-felülvizsgálati rendszer nem lesz elegendő.

Postit, jelölőcsík, jegyzettömb, irodai kiegészítők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük