Ez a családi ház volt a 2021-es év legszebbje

Minden évben meghirdetik különböző kategóriákban a legszebb épület vagy ház terveket, ami a tavalyi évet sem kerülte el. 2008 óta vált hivatalossá a Év háza díj, melyet minden évben adott kategóriákra bontanak, jelentkezni pedig mindig május 19.-ig lehet. A versenyek eredményeit szeptemberben hirdetik ki, ekkor a szakmai zsűri döntése alapján adják át a pályázat díjait. Szavazni az Év háza Facebook-oldalán lehet rendszerint, a szavazatok összegzése után, adják csak át a zsűri tagjainak.

Ez volt a két fő kategória 2021-ben

A tavalyi év két kategóriája:

  • Családi ház vagy maximum 4 lakásos lakóépület vagy nyaralóépület,
  • Középület, amely kereskedelmi-, oktatási-, adminisztratív- (iroda), egészségügyi- vagy szállás jellegű-, illetve kulturális funkciójú

A szavazások lezárása után a családi ház kategória nyerte meg az Év háza díját 2021-ben.

A közönségdíjas, Göde Ferenc építész által tervezett, Velencén található családi ház lett.

Ilyen lett a családi ház felépítése

Maga a telek szépsége a csodás kilátásban rejlik. Az épület 3 szintű, szinteltolással tervezték a terepre. A ház eleje zárt bejáratokkal épült, a tó kilátását pedig üvegfelületekkel tették szabaddá. Göde Ferenc hatalmas munkája a ház belső tereire is hatással volt.

Milyen szempontok alapján dönthetnek a szavazók?

Valószínűleg, ha ezt ki lehetne találni előre, akkor mindenki nyerne, nem igaz? A valóság viszont az, hogy minden évben meg van az aktuális téma, amit minden művészeti szakág elsajátíthat magának és a benne részt vevők ennek keretein belül, kellőképpen kiélhetik kreativitásukat. Ami az építészetet illeti, 2021-ben a modern letisztult stílusé volt a főszerep, melyet idén 2022-ben egy sokkal természetesebb hatásokkal fognak majd megfűszerezni. Az évben megjelennek természet színei és anyagai. Erről egy másik cikkükben tovább olvashatnak, ahol eláruljuk miként tér vissza a ’90-es évek divatja az építészetben és a lakberendezésben.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Használjuk fel, vagy adjuk el megmaradt építőanyagainkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük