Hogyan alkudjunk házra?

Hogyan alkudjunk házra

Ingatlan vásárlása során általában kötelező érvényű alkudozni. De hogyan alkudjunk házra, lakásra? Mennyit tudunk alkudni a vételárból? Az ingatlan.hu szakértőjének véleménye szerint az alku az ingatlanok árát akár 4-5 százalékkal is befolyásolhatja. A 4-5% ha belegondolunk egy elég előnyös ajánlatot jelenthet, akár komolyabb Nézzük mennyit is jelenthet ez különböző vételárak esetén:   Szóval, egy 20.000.000…

Az ingatlan.hu szakértőjének véleménye szerint az alku az ingatlanok árát akár 4-5 százalékkal is befolyásolhatja. A 4-5% ha belegondolunk egy elég előnyös ajánlatot jelenthet, akár komolyabb

Nézzük mennyit is jelenthet ez különböző vételárak esetén:

Lakásárakból lealkudható összeg

 

Szóval, egy 20.000.000 Ft-os lakás esetében akár 1.000.000 Ft-ot is lealkudhatunk. Érdemes kipróbálni.

Valójában azonban jóval nagyobb összegről is beszélhetünk, viszont ehhez kell partner is. Íme néhány tipp ahhoz, hogy milyen módszerekkel érdemes próbálkozni:

Hogyan alkudjunk házra, lakásra?

Az alkudozás egyik leghangsúlyosabb körülménye az összeg. Kiváló taktika, ha felajánljuk az eladónak, hogy egy összegben kifizetjük a vételárat, abban az esetben ha valamennyit elenged az eladó.

-

Ne feledjük hogy a legtöbb esetben az ingatlan eladásokat ma már valamilyen ingatlan közvetítőre bízzák. Ezeknél a cégeknél pedig tudatosan felkészülnek az alkudozósra, így érdemes élnünk ezzel a lehetőséggel.

Vannak még tippjeid? Oszd meg velünk!

 

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Az álomotthon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük