A gitár pengetők fajtái, ennyi félét különböztethetünk meg

Minden gitár pengető más érzetet és hangzást nyújt, a játék közben. Különösen nagy a választék, mint színben, mint méretben, alapvető funkcióját mégis arra használjuk, hogy minél izgalmasabban szólaljon meg egyes húros hangszer. Rengeget művész számolt be arról, hogy a nagyszerű hangzást, pengetőjének köszönheti, melyet tapasztalatok útján, évek múlásával tudta kiválasztani. Így használjuk a pengetőt A…

Így használjuk a pengetőt

A legfontosabb talán az, hogy számos tartási módja van. A” hivatalos” tartás mégis, mikor a mutatóujjat a hüvelyk ujj alá tesszük.

A hagyományos gitár pengető

Közülük a keménypengetőt az elektromos gitárnál szokták alkalmazni, míg a puhábbat az akusztikusnál. Ami tény az az, hogy ahány gitáros, annyi féle tapasztalat.

A hüvelyk gitár pengető

A basszus húrok abszolút megszólaltatására alkalmas. Nevéből eredendően a hüvelyk ujjra kell illeszteni, melyet alkalmazhatunk 3 és 4 ujjas pengetési stílusban is.

Fizikai megkülönböztetésük

Méretük általában milliméternyi különbségeket öltenek. Ami az anyagjaikat illeti, rengeteg féléből készülhetnek. A hagyományos gitár pengetők egyébként műanyagból készülnek, míg ha valami igazán exkluzívabb darabra vágynánk, készülhetnek csontból, fából, üvegből, fémből, de akár teknőspáncélból is.

Mik a gitár pengető előnyei, ezért ajánlatos a használatuk

Abszolút könnyedén kezelhetők, emellett nem kopnak könnyedén. Hegyes részük alkalmas a gyors, és dinamikus gitár játékra, kitűnők az üveghangok képzésére.

Medálként pedig igazán szimbolikusak

Manapság a divat mindenfelé is kiterjed. Így nem éppen meglepő, hogyha a gitár pengetőből is kitaláltak valami egyedi, szépen viselhető ékszert, melynek nem mellesleg eszmei értékei is lehet, főként ha egy gitárkedvelőnek adjuk ajándékba.

Lehet-e velük gitározni?

Anyagát és megfoghatóságát illetően, inkább viselésre találták ki. Masszivitásából kiindulva, igazán nehéz lenne vele játszani.

A gitározási hagyományok már nagyon régről származnak. Az évek előre haladtával rengeteg csoda darab született meg a gitárra, hiszen egy egészen modern hangszerről beszélünk. Manapság nagyon elterjedt lett a hangszer, fiatalos könnyed és modern.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Az egészség ára: gerinc, népbetegségek és gyógyulás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük