Ekkor és így vált népszerűvé az arany kereszt medál

Már egészen a régi korokban is fontos szerepet töltöttek be az ékszerek. Manapság kevésbé hangsúlyosak  eszmei értékei, sokkal inkább a kinézete, az ára,  vagy éppen az adott márkajelzés, határozza meg egy darab különlegességét. De akkor vajon mi a helyzet a kereszt medálos ékszerekkel? Ezek szimbolikus jelentősége aligha lehetne elhagyható, még a mai túl modernizált külsőségek ellenére sem. 

Az 1970-es évek diszkó-táncos énekessége, avagy ahogy az európai és amerikai férfiak viselték 

Ez a kor tette csak igazán divatosabbá az európai és amerikai férfiak számára a nyakláncok népszerű módon történő viselését.  Ezek közé tartoznak az aranyláncok, az amulettek vagy a varázsaik, mint az arany, olasz kürt vagy az arany kereszt. Ez a tendencia a 20. század végi hip-hop zenei jelenetben kiemelkedő jelentőségűvé vált, amikor a gyémántbevonatú medálokkal lógó óriási platina- és arany lánc feltűnő fogyasztásként az afrikai-amerikai férfiak újonnan megszerzett vagyonát mutatják. 

Az egyházi regalia és a 21. században is megmaradt szimbolika 

A férfiak nyakláncai bizonyos szakmákban soha nem jöttek ki a stílusból, és a papságok magasabb sorai, mint például a római katolikus vagy anglikán püspökök és kardinálisok, a reneszánsz óta folytatják a bonyolult és drága nyakláncokat, amelyek nagy, függő pectoralis keresztekkel , keresztre is feszítettek. 

A Nők és az arany kereszt medál

A Keresztény tanítások sorai a Nőket is érintette ilyen tekintetben. Gondoljunk csak, Szűz Máriára, Jézus Szent  anyjára.  A mai társadalomban már nincsenek ilyen jellegű megkülönböztetések. Míg a régi korokban csakis  azok hordtak arany kereszt medálos ékszereket, akik színt vallottak Isten előtt, úgy vált elhagyhatóvá a modern divatvilágban  ennek összefüggése. 

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Különböségek a jobb és a rosszabb minőségű csokoládé között

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük