Hogyan segít egy szépségszalon vagy fodrászat a spórolásban?

szépségszalon, fodrászat

Rengeteg kozmetikai és szépészeti eljárás létezik, amelyet otthon, amatőr szinten is el lehet végezni; számtalan írás foglalkozik a témával. Viszont vannak olyan dolgok is, amelyeket nem árt profira bízni, hiszen rettenetes módon el lehet őket baltázni: az anyagi veszteség mellett bőrünk, hajunk, testünk egészsége is károsodhat. Cikkünkben gyakori hibákat gyűjtöttünk össze, amelyeket egy szépségszalon vagy fodrászat meglátogatása segíthet elkerülni.

Fodrászat: egy csokor “ne!”

Az otthoni hajvágás és a fodrász kerülése

Az otthon elkészített frizurák kapcsán teljesen eltérőek a vélemények, viszont azt vedd figyelembe, hogy egy valóban profi fodrász nem csupán a hajviseletedért felel.

A hajad egészsége komplex dolog, ezért nem mindegy, hogy milyen kiegészítő szereket használsz az ápolás, vagy a frizurád kialakítása közben. A jó fodrász ezekben a kérdésekben is mindig hatásos tanácsokat tud adni és gondosan válogatja össze a használt szereket, illetve figyelmeztet azokra a dolgokra, amelyekre kell.

A hajvágás, hajfestés és a többi feladat mellett egy szakember az adottságaidnak megfelelő stílustanácsokat is tud adni. Vannak, akik szerint az ilyen tanácsok figyelembe vétele sablongondolkodásra vall, de mielőtt ezzel defiálnád az egyéniség kérdését, csak nézz körbe a neten a félresikerült “látomások” kapcsán! 🙂

Hajfestékek

Hajszínt szeretnél változtatni. Elmész a bevásárlóközpontba, veszel valamilyen jónak tűnő dobozos hajfestéket, megcsinálod a dolgot…

…és a várt színárnyalatnak semmi köze a végeredményhez.

A fenti eset sajnos gyakran előfordul, hiszen hajunk adottságai, jellege mindenkinél eltér. A fodrászat erre is jó megoldást nyújt.

Hajleszívás

Hajleszívást akkor lehet csinálni, ha sötét (fekete) hajszínről szeretnél világosabbra, szőkére váltani. Szakember nélkül nagyon veszélyes dolog, teljesen tönkreteheted vele a hajadat!

A szőkítés során vegyi anyagokkal kell dolgozni, amelynek minősége, mennyisége és kezelése bizony nem egyszerű dolog. A folyamat során megváltozik hajad szerkezete, jellege: ha elrontod, gyengévé, kuszává, töredezett végűvé és sérülékennyé válhat, sőt, akár hajhullást is eredményezhet!

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Kreatív és olcsó esküvői helyszínek merész pároknak

A hajleszívás folyamatos ápolással jár és gyakran hosszabb ideig tartod, mire sikerül elérned a megfelelő árnyalatot. Ne feledd, bízz a profik szakértelmében és légy türelmes!

Hajhosszabbítás

Egy jól sikerült hajhosszabbítás végösszege akár öt nullára is végződhet, amelynek jelentős részét a megfelelő alapanyag teszi ki. De mi történik akkor, ha egy nem hozzáértőnél próbálkozol a profi fodrászat helyett?

A használható, jó minőségű póthaj természetes alapanyagú, ezért drága. Sajnos sokakat átvernek az olcsó, szintetikus alapanyagú toldalékokkal, amelyek a feltétel után csak problémát okoznak. Festéskor, besütéskor megolvad, súlyosan károsítva a hajad egészségét és az eszközeidet, ráadásul az sem lesz olcsó, amikor a valódi profival leszedeted. Egyáltalán nem jössz ki jobban anyagilag, ha olcsó alapanyagból dolgozol, mert az biztosan silány minőségű lesz. Ha viszont a szakszerű irányt választod, akkor a póthajat akár tízszer is vissza lehet tenni megfelelő ápolás és kis odafigyelés mellett.

Manikűr, pedikűr

Zselés lakk

Ha elmarad a köröm megfelelő kezelése a lakkozás előtt és közben, körömgomba, gyulladás és fertőzés veszélye is felmerülhet!

A gél lakk leszedése

A zselés lakkot oldással vagy reszeléssel lehet eltávolítani. A házilag elvégzett reszelés veszélyes, ugyanis laikusként nem biztos, hogy pontosan meg tudod határozni, hol ér véget a lakk és hol kezdődik a körmöd. Ha túlreszeled, súlyosan megsérül a körmöd, ráadásul gyulladás is kialakulhat!

Végszó

Reméljük, tanácsaink segítettek abban, hogy sok-sok gyakori csapdát elkerülj. A fodrászat, lakkok kapcsán a tájékoztató tippeket a Szépségszalon Budapesttől kaptuk! Látogass el ide később is, hiszen a jövőben még bővíteni tervezzük a cikket.

szépségszalon, fodrászat

A képek forrásai: [link és link]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük