Mindössze 3 gyakorlat a tökéletes mell csíkért

” Neked annyira szép ott az a csík a melleid között!” Na, igen hallhattuk talán már ezt néhol a konditeremben, hiszen az ún. csík a mellek között a legnehezebben „beszerválható”. Ennek oka az, hogy egy egészen kényelmetlen gyakorlattal lehet ezt az eredményt látványosan elérni. Általában a férfiak többsége nagy hangsúlyt fektet a mellizom edzésre, hiszen náluk ez a rész eléggé kényes tud lenni, ha esetleg elhíznának. A nők ezzel ellentétben szerencsésebbek, hiszen teljesen mindegy mennyi zsír van rajta, nőies marad. Viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen feszes is az a mell, hogy aztán a kor előrehaladtával is fiatalos maradjon a hölgyeknél ez a bizonyos testrész.

Előre nyomás a mellgépen

Nos, ez egy igazán izgalmas gyakorlat. Sokak egyik kedvence lehet. Az előre nyomás lényege, hogy a mellizom oldalsó, és alsó részeit mozgassuk meg, és formáljuk át. Ez az izom adja a mellek tartását alulról és a hónaljtól. A gyakorlat szabályossága a következőképpen zajlik: a lábak felhúzva helyezkednek el (a lábaknak általában a kondigépeken mindig vannak kijelölt helyei), ezt követően egyenes háttal, a karok előre nyomásával végezzük el a gyakorlatot.

Összehúzás csigán

Az előző gyakorlattal ellentétben itt most a mellizom felső részét fogjuk megdolgoztatni. A kereszthúzó egyébként az egyik legkihasználhatóbb gép a konditeremben, hiszen számtalan módon, számtalan gyakorlatot végezhetünk el a segítségével. A melledzést csigán a következőképpen csináljuk: a kereszthúzó két végét fogjuk meg, testünk dőljön előre, egyik lábunk legyen elől, ezzel támasztjuk magunkat a gyakorlat közben. A csiga két végét tehát húzzuk össze magunk előtt, nem megfeszített karral! A gyakorlat szabályossága azon múlik, hogy az összehúzás történjen koppra pontosan előttünk, illetve, hogy visszafelé maradjon párhuzamos a testünkkel mindkét karunk, ne menjenek túlságosan hátra!

Tárogatás mellgépen

Megérkeztünk talán a hölgyeknél nem éppen közkedvelt gyakorlathoz. Nagyon szépen fejlett izmokat fejleszt ez a gép, csak el is kell végezni. A nehézsége talán abban van, hogy túl szélesre kell visszaengedni a karokat és abból össze újra magunk előtt. Nagyon sok hátizom és nyakizom kell a szabályos gyakorlathoz.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  A misztikus szimbólum, mely minden ember fejében kérdőjeleket hagy: Mi is az életfa jelentése?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük