PVC kapszula a műanyagiparban: Alkalmazási területek és előnyök”

A PVC kapszula az évszázados parafadugó egyeduralmának megdöntője. Az a téves információ kering, hogy csak az olcsó, silány minőségű borokat zárják le PVC kapszulával. Ez egyáltalán nem igaz. Már a prémium minőségű borok nagy része is PVC kapszulával záródnak. Költséghatékonyabb módszer és olcsóbb, mint a parafadugó. Az üveg kinyitása pedig a fogyasztók számára is sokkal egyszerűbb és gyorsabb, és még dugóhúzó használatot sem igényel, csak egyetlen mozdulatot. Ahogy a palack lezárása is könnyebb, mert szivárgásbiztos a kapszulát csak rá kell csavarni az üveg tetejére.

A PVC gyorsan előállítható anyag, amely hőre lágyuló műanyag

Már alacsony hőmérsékleten kb 60°C-on is formálható, ezáltal könnyen helyezhető rá a palac tetejére. Az üveget tökéletesen zárja, nem enged át oxigént, így a palackban lévő borok már nem érlelhetőek, hanem gyorsfogyasztásra alkalmasak. A palackok küllemre is vonzóbbak PVC kapszula által. Teljesen összhangba lehet hozni az üveg oldalán lévő címkével.  Előnye még, hogy nem kötelező fektetve tárolni a borokat, mint a parafadugók idejében. A parafadugós zárásnál előfordulhat dugóhiba (TCA). Ezek a kis baktériumok, penészgombák a paratölgy fákon élnek, és innen kerülnek át a kéreggel együtt a dugókba. Lehetetlen védekezni ellenük.

A zsugorkapszulák anyaga 75 µ vastagságú hőre zsugorodó PVC-ből készülnek

Küllemre a standard boros, szögletes vagy egyéb üvegformákhoz tudnak igazodni. Átmérője 28 / 30,5 / 31 / 32 / 33 / 34 / 35 mm között lehet. A kapszulák hosszúsága 40-70 mm. Cégünknél bőséges a színválaszték, jelenleg több mint 200 színárnyalattal büszkélkedhetünk, így az üveg oldalán található címke színével maximálisan összhangba hozható a PVC kapszula, ezzel megadva az elegáns és egyedi megjelenést. Egyedi logó nyomdázás tudunk biztosítani flexo és fólia nyomással a kapszulák oldalára és tetejére. A fejlemez dombornyomását is vállalni tudjuk, amely készülhet sima, szőlőminta, koncentrikus kör vagy egyedi igény alapján. A PVC kapszulák tépő szalaggal és anélkül is kérhetőek. 

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Az internetes vásárlás előnyei

Összefoglalva a PVC kapszuláknak több előnye van, mint a parafadugós verziónak, mind vevői, mind fogyasztói szempontból. Sokkal jobban formálható, tervezhető, mint egy parafadugó. Bátran válasszunk az áruházak polcairól PVC kapszulával zárt borokat, mert a bor minőségében nem fogunk csalódni a kapszula miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük