Gipszkarton térelválasztó ötletek

2 férfi háttal ül egymásnak, köztük pedig egy gipszkarton térelválasztó

Térelválasztó kialakításakor gyakorlatilag a kreativitásunk szab csak gátat a megvalósításnak. 3 alapvető gipszkarton térelválasztó megoldást gyűjtöttünk össze, de ezekre úgy tekints,mint kiinduló megoldásokra, egészítsd ki, szabd a saját élethelyzetedhez. Reméljük sikerül.

Mire is való egy térelválasztó?

Egy térelválasztó szerepe kettős lehet, egyrészt funkcionális, például kisebb lakások vagy akár többgyerekes családoknál a gyerekszoba esetében (ahol egy szobában több gyerek van).

Másrészt pedig esztétikai, mivel egy hangulatos térelválasztó kellemes hangulatot ad a belső tereinknek, segítségével kiemelhetjük az egyéniségünket is.

Miből készül a térelválasztó?

Sokféle anyag közül válogathatunk, a legnépszerűbbek a gipszkarton és az osb lap, az előbbit inkább a belső, utóbbit a külső terekhez javasoljuk. Ezen felül azt is meg kell jegyeznünk, hogy térelválasztó gyakorlatilag bármiből készülhet, megunt bútorelemekből, de akár egy függöny is betöltheti ezt a szerepet. Mi most a gipszkartonból készült térelválasztókat fogjuk előtérbe helyezni.

Jöjjenek a gipszkarton térelválasztó ötletek

Azért is jó választás a gipszkartonnal történő térelválasztás, mert egy könnyen alakítható, a helyiség falához rögzíthető megoldásról beszélünk, amiről jobb esetben nem is feltétlenül merül fel első ránézésre hogy az nem a lakás alapvető része.

Boltíves ajtó a szoba közepén

Nem a legkönnyebb kivitelezés, de egy jó gipszkarton szerelő könnyedén kivitelezi számunkra. Egy olyan megoldásról van szó, ahol a helyiséget kettéosztjuk, de meghagyjuk a nyitott átjárás lehetőségét az újonnan létrejövő két helyiség között.

Az egészet megbolondíthatjuk néhány beépített polccal is, mondjuk a boltív fölött. Valahogy így:

Térelválasztó boltív 3 polccal

Persze nem szükséges hogy teljesen szabályos, szimmetrikus legyen a boltív, a polcok esetében kifejezetten előnyös lehet egy kis rendezetlenség.

Gipszkarton könyvespolc

Nem megoldható minden esetben hogy faltól falig tartson a térelválasztó (főként egy ablak esetében). Ilyen helyiségekhez kiváló megoldás lehet egy könyvespolc (ha nem vagy kifejezetten könyvközpontú, akkor persze másnak is hívhatod).

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Tartozás öröklése - Hogyan szabadulj meg az örökölt adósságoktól?

Ennek a lényege, hogy egy polc kerül kialakításra gipszkartonból, ami azonban fixen a szoba közepén áll. Persze megfordulhat a fejedben, hogy erre elég lenne odaállítani egy polcot is, de a legtöbb bútor, főként a könyvespolcok esetében ez nem egy túl megbízható megoldás, hiszen könnyen felborulhat.

gipszkarton térelválasztó könyvespolc

Csináljunk 1 helyiségből hármat

Szintén érdekes megoldás lehet, ha egy helyiségből rögtön 3-at készítünk. A következő módon. A szoba szétválasztására egy kisebb helyiséget, gardróbot építünk, gyakorlatilag a szoba közepére. Ez természetesen abban az esetben működik jól, ha megfelelő méretű a helyiségünk, amiben egy kényelmesen használható kisebb szoba kialakítható.

gipszkarton szoba a szobában

Gipszkarton mennyezet

Ha gipszkarton mennyezetre is szükséged lesz, akkor a bőség zavarával fogsz szembe kerülni. Rengeteg gipszkarton mennyezet minta közül tudsz választani, kezdve a látványos világítással megtűzdelt változatoktól egészen az elvont vagy szokatlan formákig. Fontos azonban hogy próbáld megőrizni a saját stílusod ezeknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük