Gipszkarton térelválasztó ötletek

2 férfi háttal ül egymásnak, köztük pedig egy gipszkarton térelválasztó

Térelválasztó kialakításakor gyakorlatilag a kreativitásunk szab csak gátat a megvalósításnak. 3 alapvető gipszkarton térelválasztó megoldást gyűjtöttünk össze, de ezekre úgy tekints,mint kiinduló megoldásokra, egészítsd ki, szabd a saját élethelyzetedhez. Reméljük sikerül.

Formovie Black Friday - Akár 800 EUR kedvezmény

Mire is való egy térelválasztó?

Egy térelválasztó szerepe kettős lehet, egyrészt funkcionális, például kisebb lakások vagy akár többgyerekes családoknál a gyerekszoba esetében (ahol egy szobában több gyerek van).

Másrészt pedig esztétikai, mivel egy hangulatos térelválasztó kellemes hangulatot ad a belső tereinknek, segítségével kiemelhetjük az egyéniségünket is.

Miből készül a térelválasztó?

Sokféle anyag közül válogathatunk, a legnépszerűbbek a gipszkarton és az osb lap, az előbbit inkább a belső, utóbbit a külső terekhez javasoljuk. Ezen felül azt is meg kell jegyeznünk, hogy térelválasztó gyakorlatilag bármiből készülhet, megunt bútorelemekből, de akár egy függöny is betöltheti ezt a szerepet. Mi most a gipszkartonból készült térelválasztókat fogjuk előtérbe helyezni.

Jöjjenek a gipszkarton térelválasztó ötletek

Azért is jó választás a gipszkartonnal történő térelválasztás, mert egy könnyen alakítható, a helyiség falához rögzíthető megoldásról beszélünk, amiről jobb esetben nem is feltétlenül merül fel első ránézésre hogy az nem a lakás alapvető része.

Boltíves ajtó a szoba közepén

Nem a legkönnyebb kivitelezés, de egy jó gipszkarton szerelő könnyedén kivitelezi számunkra. Egy olyan megoldásról van szó, ahol a helyiséget kettéosztjuk, de meghagyjuk a nyitott átjárás lehetőségét az újonnan létrejövő két helyiség között.

Az egészet megbolondíthatjuk néhány beépített polccal is, mondjuk a boltív fölött. Valahogy így:

Térelválasztó boltív 3 polccal

Persze nem szükséges hogy teljesen szabályos, szimmetrikus legyen a boltív, a polcok esetében kifejezetten előnyös lehet egy kis rendezetlenség.

Gipszkarton könyvespolc

Nem megoldható minden esetben hogy faltól falig tartson a térelválasztó (főként egy ablak esetében). Ilyen helyiségekhez kiváló megoldás lehet egy könyvespolc (ha nem vagy kifejezetten könyvközpontú, akkor persze másnak is hívhatod).

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Házépítés költségei, avagy hogyan kivitelezhető a házépítés 2022-ben

Ennek a lényege, hogy egy polc kerül kialakításra gipszkartonból, ami azonban fixen a szoba közepén áll. Persze megfordulhat a fejedben, hogy erre elég lenne odaállítani egy polcot is, de a legtöbb bútor, főként a könyvespolcok esetében ez nem egy túl megbízható megoldás, hiszen könnyen felborulhat.

gipszkarton térelválasztó könyvespolc

Csináljunk 1 helyiségből hármat

Szintén érdekes megoldás lehet, ha egy helyiségből rögtön 3-at készítünk. A következő módon. A szoba szétválasztására egy kisebb helyiséget, gardróbot építünk, gyakorlatilag a szoba közepére. Ez természetesen abban az esetben működik jól, ha megfelelő méretű a helyiségünk, amiben egy kényelmesen használható kisebb szoba kialakítható.

gipszkarton szoba a szobában

Gipszkarton mennyezet

Ha gipszkarton mennyezetre is szükséged lesz, akkor a bőség zavarával fogsz szembe kerülni. Rengeteg gipszkarton mennyezet minta közül tudsz választani, kezdve a látványos világítással megtűzdelt változatoktól egészen az elvont vagy szokatlan formákig. Fontos azonban hogy próbáld megőrizni a saját stílusod ezeknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük