Hogyan változnak az autómentő árak?

Az autótechnikai autószállítás normál árkategóriája 5.000-15.000 Ft, a motoré pedig kb. Az autószállítás átlagos költsége a távolságtól függ, de kilométerenként 80-100 Ft között változhat. Magyarországon az átlagos vontatási költség 13.000-60.000 Ft (0.40-1.00 USD) között mozog. Az autó vontatásának átlagos költsége a jármű típusától és a lakóhelyétől függően változik. Az autómentés Pécsen azonban még az átlagárhoz képest is remeken áron nyújt segítséget. 

Autómentés árai 2023-ban!

Így változtak az árak 2023-ban az autómentés, autószállítás kilométerre vonatkozó átlagárai alapján: 

Személyautó: 200-250 Ft / km2

Motor: 200-250 Ft / km

Kisteher-, teherautó: 250-350 Ft / km

Gép: 200-240 Ft / km

Hajó: 200-250 Ft / km

Ilyen esetben lehet szükség autómentésre

A járműmentő ismert ugyan alapesetekben terepjárókra, de néha többet ér a klasszikus kivitelben is: ha például elakadunk az utakon, vagy valamilyen egyéb okból nem tudjuk elhagyni vezetési helyünket. 

A fő ok a meghibásodás – műszaki hiba, vagy, ha ütközés történt. Hiba bármikor előfordulhat: Például az üzemanyag-ellátási problémákat a helyszínen orvosolni is tudják. Sok autómentő cég is  kínál „bikázás” szolgáltatást körülbelül 5.990 Ft-ért, de egyéb mást is, viszont ezekhez lehetséges, hogy vontatásra lesz szükség.

Hogyan számolják ki az összeget? 

Egy vontató hívása természetesen magában foglalja a szolgáltatás paramétereinek megbeszélését, amelyek azután a végső ár kérdésünk alapját képezik. Az alább felsorolt ​​változók mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják a vontatójármű-szolgáltatások specifikus költségeit:

  • tartózkodási hely
  • szállítandó gépjármű súlya
  • mekkora a probléma
  • napszak
  • szállítandó személyek száma

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Interjú: Használt autók nyomában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük