Ezért fontos a tisztaság és a rend

„Rend a lelke mindennek”

A kutatások feltárták a tiszta és rendezett otthon pszichológiai hatásait. Az eredmények azt mutatják, hogy a tiszta és rendezett környezetben élés javítja a hangulatot, a testi egészséget és a közérzetet. A tiszta otthon a béke, a biztonság és a belső erő érzését is magával hozza.

A tiszta, rendezett ház pszichológiai hatással bír. A kutatások eredményei azt mutatják, hogy a tiszta és rendezett otthon javítja a pozitív hangulatot, a testi egészséget és a jólétet. A tiszta otthon békét és biztonságot hoz. A belső energiád is tele lesz jó energiával.

A különbség a rendetlenség és rendezettség között

A benső lelkivilágunk nagyban hozzájárul ahhoz, hogyan tartjuk az otthonunkat. Nagyon nem mindegy az, hogy éppen mennyire szétszórt a hangulatunk, vagy pontosan az ellenkezője.

A termelékenység növelése érdekében tisztán és rendezetten kell tartania a munkaterületet. Ez nem csak jól néz ki, hanem segít az aktuális feladatra összpontosítani. A rendetlenségtől mentes környezet, ahol mindennek megvan a maga helye, produktív. Tanulmányok szerint a rendezett munkakörnyezet akár 40%-kal is növelheti a termelékenységet.

A takarításnak számos előnye van, beleértve a testi és lelki egészséget is. A felesleges tárgyak eltávolítása endorfinokat szabadíthat fel a szervezetben. Még az olyan rutinfeladatok is, mint a porszívózás, vasalás vagy kertészkedés, 150-300 kalóriát égethetnek el, míg egy napos tavaszi nagytakarítás 2000 kalóriát éget el!

„Ha már benne vagyok pörög, csak elkezdeni nehéz”

Ha sikeres akar lenni az otthonalapításban és -fenntartásban, akkor rendet kell tennie. A rendetlenség elvonja a figyelmet, és az életkor előrehaladtával szorongást okozhat. Ám némi átgondolt odafigyeléssel elkezdhet helyet csinálni az életstílusának, ami azt jelenti, hogy úgy éljen, hogy megfékezi otthonában a rendetlenséget.

Legtöbbünknek vannak olyan tárgyaink az otthonunkban, amelyeket nem, vagy csak nagyon ritkán használunk, miközben másoknak óriási segítséget jelenthetnek. Tegye rendbe a teret, és adjon el vagy adjon el minden olyan tárgyat, amelyre nincs szüksége. Ha van valami, amit nagyon szeretsz, és nem tudod elveszíteni, készíts róla egy képet, hogy mindig a közeledben tarthasd.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  A túlírt thriller, avagy a Gyilkos Ösztön is érdekessége miatt vált népszerűvé

A rúdporszívó hasznos előnyei

A porszívó a takarítás egyik legfontosabb tartozéka. Nemcsak a porszívózásban és az apró porszemcsék eltávolításában segít nekünk, hanem eltávolítja a mikrobákat, kullancsokat és azok ürülékét is, ezáltal óvja egészségét. Az elmúlt években a hagyományos vezetékes porszívók hanyatlásnak indultak, és egyre több vezeték nélküli vagy rúdporszívó válik népszerűvé. Ezeket különösen kisebb méretük és súlyuk, valamint manőverezhetőségük jellemzi. Tulajdonságaik és teljesítményük a hagyományos porszívókéhoz hasonlít, azonban a legújabb modelleket már vezeték nélküli és újratölthető változatban is gyártják. Egy másik nagy előnye, hogy a legtöbb könnyen átalakítható kézi seprőgéppé – ami hasznos kárpitok, szőnyegek, autók stb. tisztításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük