Segítség az üzleti út megszervezéséhez

üzleti út szervezése

Manapság természetesnek tűnk, hogy külföldre kell utaznunk egy-egy üzleti találkozóra. Az utazás idő függvényében történhet autóval, vonattal vagy repülővel. Szomszédos országokba az autó vagy a vonat kézenfekvőbbnek és rugalmasabbnak tűnik. De mi történik, ha a repülés mellett kell döntenünk? Egy üzleti út megszervezése a repülőjegy foglalással és a szállásfoglalással történik. Ebben a cikkben néhány tippel szeretnénk segíteni a sikeres találkozó leszervezéséhez.

Formovie Black Friday - Akár 800 EUR kedvezmény

Milyen légitársaságot válasszak?

Elsőként mindenki a legolcsóbb légitársaságra gondol, de legyünk körültekintőek, mielőtt lefoglaljuk a járatot. A fapados járatok (Wizzair, Easyjet) rövid, 1-2 órás utakhoz megfelelőek. Kényelmileg az átlagos mérettel rendelkező utasoknak felelnek meg a legjobban. A 180 cm feletti utazónak kicsit kényelmetlen lehet hosszútávon, mert kevés a hely a lábaknál a gépeken. Természetesen jegyfoglalásnál rengeteg extra opciót ki lehet választani, és a végösszegnél ezek az árak meg fognak jelenni. A repülőtereken van ingyenes wi-fi, de ehhez be kel jelentkezni a reptér felkínált oldalára. Ez landolás után lehet fontos. Szerencsére EU zónában a telefonálás már töredéke a pár évvel ezelőtti áraknak.

üzleti út légitársaság

A poggyászok méretéről

Rövid, 2-3 napos üzleti út foglalásakor elegendő egy kézipoggyászt vinni magunkkal. A kézipoggyász méretek minden légitársaságnál változóak! Átlagosan 20*30*50 cm méreteket engednek fel az utastérbe. Ilyen útra tényleg csak a legfontosabb dolgokat tudjuk magunkkal vinni. Szuper, háton is vihető kézipoggyász-hátizsák-bőröndöket is lehet már kapni, ha szeretnénk, hogy a kezünk szabadon maradjon. Mielőtt megvásárolnánk, előtte nézzük meg a kívánt légitársaság weboldal szabályzatát a méretekről! Én addig-addig nézegettem, hogy a jógahevederem segítségével gyártottam egyet, a meglévő bőröndömet használva alapnak.

Tipp: Nézzük meg a foglalt szállás biztosít-e törölközőt! Lehet mini fogkrémet kapni. Nagyon jók az utántölthető kicsi műanyag fiolák a tusfürdőnek, samponnak. Sok helyet meg lehet így spórolni a kézipoggyászban. Ha nagy bőrönddel utazunk, akkor érdemes egy színes vékony madzaggal átkötni, mert így messziről látjuk, ha érkezik a szalagon. (Láttam már azt is, hogy hogyan dobálják a poggyászokat a reptéren, és volt, hogy elborzadtunk mindannyian. Dobták, rúgták őket. A szalagon többször láttam széthullott bőröndöket. Átkötve sokkal biztonságosabb!)

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Angol tanulás gyorsan és hatékonyan? 5 tipp segítségképpen

Mikor olcsó online repülőjegy vásárlása a cél, akkor nézzük meg a szálláshely elhelyezkedését is, ha nem akarunk a spórolásból extra költekezésbe merülni. Legutóbbi hollandiai repülésnél is azzal találtuk szembe magunkat, hogy van olyan olcsóbb járat, ami sokkal messzebb landol, mint a kicsivel drágább, viszont az extra utazással sokkal több kiadásunk lesz. Bár Hollandiában közel sem olyan húzós az utazás, mint például Angliában. Míg Amsterdamban Schipol airport- Central Station potom 9 euro-ért váltottunk retúr vonatjegyet, addig ez Londonban Luton- Victoria 40 fontba is belekerülhet, ami plusz 12000 Ft-ot jelenthet. Londonban több repülő tér is van, ezért lehet, hogy a Gatwick airport éppen sokkal közelebb van a célunkhoz.

Ha nagyon bizonytalanok vagyunk a jegyfoglalással, akkor utazási irodában is kérhetünk segítséget, de ez pár ezer forintba bele fog kerülni. Inkább kérjük segítséget egy baráttól, és tanuljuk meg!

üzleti út repülő

Szállásfoglalás

A repülőjegy vásárlás után következhet a szállásfoglalás. Üzleti út szervezése általában kötött időponthoz van kapcsolva. Szálláskeresésnél a Booking.com-ot szoktam használni. Ha szállást keresek, akkor vissza szoktam ellenőrizni, hogy van-e weboldaluk. Távolabbi országoknál biztonságosabbnak érzem, ha rendelkezik weboldallal, nyilvános elérhetőségekkel. Nehogy helyszínen érjen meglepetés! Ezen az oldalon rengeteg szűrőt lehet alkalmazni, és a kommentekben a véleményeket is el lehet olvasni. Utazás előtt 2 nappal érdemes írni a szállásadónak a lehetséges érkezésről, illetve bármi olyan kérdést feltenni, ami akkor jut az ember eszébe. Az oldal biztonságos, ingyenes lemondási lehetőség is van néhány nappal az érkezés előtti dátumig. Természetesen a szállás weboldalán is lehet foglalni. A honlap egy idő után kedvezményeket ad az utazások száma után, ezért is szeretem.

Tipp: A Google Maps alkalmazásban mindig megnézem az oldal bal alsó részen lakó kisemberrel (ikon) a szállás közvetlen környékét is.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Németországban vállalkozni - Tapasztalatok és tudnivalók a cégalapításhoz

Végszó

Üzleti út leszervezése kezdetben nehéznek tűnhet, de néhány alkalom után rutinszerűvé válik. Külföldi utazás során hasznos az angol nyelv legalább alapszintű ismerete. De legalább egy fordító letöltése az okos telefonra.

üzleti út szállásfoglalás

Kép: forrás, forrás, forrás, forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük