Tyúkól OSB lapból és egyéb tákolmányok…

Ez egy tyúk aki ólat szeretne OSB lapból

A mai világban egyre inkább szükség van okos megoldásokra. Az építőanyagok ára drasztikusan emelkedik, a munkaerő pedig egyre nehezebben elérhető. Ha ez nem hozza el az emberek otthonaiba a tákolmányok korát, akkor semmi.

Persze nem minden otthoni kivitelezés tákolmány, a szint viszont, amit érdemes egy hobbibarkácsolónak bevállalnia az a címben említett tyúkól OSB lapból.

Nem javasoljuk hogy állj neki mindenféle szakértelem és tapasztalat nélkül házat építeni, de azt igen, hogy apró lépések segítségével elérheted a céljaid. Nem mindegy azonban hogy mi az amit te bevállalsz és mi az amihez mindenképpen szakemberre van segítség.

Az ezer mérföldes út is egyetlen lépéssel kezdődik

Lao Ce

Ahhoz, hogy elkerüld a problémákat az építkezés során megfelelően felkészültnek kell lenned. Nem elég annyi hogy kiválasztasz egy valóban jó generálkivitelezőt, tisztában kell lenned egyéb körülményekkel is. Bizony előfordulhat az is, hogy néhány kivitelező nem tudja az áremelkedések miatt tartani az árait, de ne keseredj el. A történelem során történtek már sokkal nagyobb problémák is. Ezt is meg lehet oldani, csak másképpen kell gondolkodni.

Keresd a lehetőséget, ahol te magad is tudsz előrelépést tenni. Ez az előrelépés nem is kell hogy nagy dolog legyen. Elegendő ha csak egy jelentéktelennek tűnő dolgot próbálsz ki.

Hogy jön ide a tyúkól?

Ha egy technikai leírást keresel arról hogyan készíts OSB lapból tyúkólat, nem biztos hogy a legjobb helyen jársz (viszont érdemes szétnézned itt)

A tyúkól nagyságrendileg viszont egy olyan projekt amibel felkészítheted magad egy nagyobb mértékű építkezésre is. Vállald be hogy megcsinálod! Ok, nem biztos hogy tyúkólra van szükséged, de bármilyen egyszerűen kivitelezhető, mást nem veszélyeztető projektet kipróbálhatsz.

Miért hasznos ez?

Azért, mert megismerheted az alapanyagok egy részét. Mire utánajársz, megtervezed, beszerzed az anyagokat, építkezel, és használatba veszed, mentálisan felkészíted magad a felmerülő problémákra.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Mit tegyünk, ha jogtalan egy kritika és sérül a személyiségi jogunk?

Problémák márpedig lesznek, egy építkezés nem egy szögletesen megtervezhető folyamat. Hiába kapod meg a CSOK valamilyen formáját és kapsz mellé még hitelt is. A pénz csak ahhoz fog kelleni, hogy legyen mozgástered. Ettől függetlenül még szükséged lesz nagyon sok türelemre, kitartásra, megfelelő partnerekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük