Olcsó és gyorsan elkészíthető viszont sokoldalú ebéd lehet a túrós tészta. Az elkészítésének ugyanakkor sokféle módja létezik. Itt egy 20 perc alatt valóban elkészíthető variációt olvashatsz.
A túrós tészta recept hozzávalói:
- 1 közepes pohár tejföl
- 1 csomag tészta(500g)
- 250 g túró
- 1 csík szalonna ízlés szerint
Készítsük el a túrós tésztát
Elsőként felrakjuk a tésztát főni, közben elkészítjük a krémet és kurcinát.
Mi a kurcina? Elsősorban az Idősebbek hívják így a sült szalonnát amit a túrós tészta tetejére szórunk.
Így csináld:
- Tedd fel a vizet főni. Szórj bele egy kis sót és egy csepp olajat is.
- Amíg a víz forr, felkockázhatod a szalonnát. A szalonna legyen apró, de ne felejtsd sütés közben veszíteni fog még a térfogatából.
- Eddigre felforr a víz, öntsd bele a tésztát és forrald fel, majd zárd takarékra. A legtöbb tészta kb 10 perc alatt finomra fő majd.
- Most jön a túró és a tejföl. A 250g túróba fél pohár tejföl szokott kerülni nálunk. A maradék tejfölt később használjuk majd. Kicsit sózzuk meg és keverjük össze a 2 hozzávalót.
- Tegyünk a serpenyőre egy kis zsírt majd szórjuk rá az előzőleg felkockázott szalonnát. Ezt addig süssük, amíg gusztusossá nem válnak (ha ínyenc vagy tudni fogod mikor jó ;))
- Ha minden elkészült szűrjük le a tésztát és keverjük össze a tejfölös-túrós krémmel. Tipp: a szalonna zsírját is keverd hozzá
- A kurcina és a maradék tejföl is maradjon az asztalon, ezzel mindenki egyedileg ízesítheti a tésztát.
Túrós tészta változatok
A túrós tészta változatos étel. A fenti recept a hagyományos ízvilágot képviseli. Vannak azonban édes túrós tészta receptek is.
- Szórhatunk cukrot is a tésztára (akár a kurcina mellé is akár)
- A túrókrém ízesíthető egy csipet fahéj és méz hozzáadásával is.
Jó étvágyat!


Konyha stock fotó: [link]