Tudjunk meg többet az endoszkópos gerincsebészetről

Az endoszkóp egy olyan orvosi eszköz, amely vizuális hozzáférést biztosít a test vagy egy szerv belsejéhez. Az endoszkópokat olyan területeken használják, mint a gasztroenterológia, fül-orr-gégészet (ENT), nőgyógyászat, ortopédia, laparoszkópia, bőrgyógyászat és urológia. Az endoszkóp segítségével az orvosok megtekinthetik a testüreg belsejét anélkül, hogy nagy vágásokra lenne szükségük. Ezek a legfőbb előnyei A műtét gyógyulása gyors,…

Az endoszkóp egy olyan orvosi eszköz, amely vizuális hozzáférést biztosít a test vagy egy szerv belsejéhez. Az endoszkópokat olyan területeken használják, mint a gasztroenterológia, fül-orr-gégészet (ENT), nőgyógyászat, ortopédia, laparoszkópia, bőrgyógyászat és urológia. Az endoszkóp segítségével az orvosok megtekinthetik a testüreg belsejét anélkül, hogy nagy vágásokra lenne szükségük.

Ezek a legfőbb előnyei

A műtét gyógyulása gyors, a beteg hamarabb és kevesebb fájdalommal térhet vissza a munkába. A műtét mérete kisebb, ami csökkenti a levágandó szövet mennyiségét. Kevesebb öltés és kevesebb hegesedés, ami jobb esztétikai eredményt eredményez.

Hogyan is jött létre ez az eljárás?

Az endoszkópos technikát Ázsiában elsősorban Dél-Koreában alkalmazzák, de később napi műtétté vált. A kezdeti 1-csatornás kolonoszkóp helyett, amelynek korlátozott a manipulációs lehetősége, egy 2-csatornás endoszkópot használtak, amely sok helyet biztosított a gerincsebészek számára, és hatékonyabban tudta ellátni a munkáját. Ez az új technika segít a gerincproblémákkal küzdőknek új, innovatív kezeléshez jutni.

Hogyan kell elképzelni egy ilyen jellegű műtétet?

Az endoszkópos gerincműtét egy minimálisan invazív műtét, amelynek során kamerával látják és operálják a gerincet. A kisebb bemetszések azt jelentik, hogy kevesebb fájdalma lesz az eljárás után, és kevesebb szövődményt okoz a műtött területen. Az endoszkóp jobb láthatóságot biztosít, mint a hagyományos gerincvelői eljárások, így a sebészek nagyobb bizalommal dolgoznak a kamerán keresztül.

Csigolyakompresszió esetén a csigolyaközi térbe való belépés után, miután feszült szövetet okozott, szükség szerint neurológiai szövetet távolítunk el. Ez megakadályozza az ismétlődést. Az idegi nyomás dekompressziójával az olyan tünetek, mint a fájdalom (például fájdalom), eltűnnek. A kezelés történhet általános érzéstelenítésben vagy spinális érzéstelenítésben a beteggel történt egyeztetés alapján. A kórházi kezelés több napig tart.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Fedezd fel az outletben kapható márkás ruhák világát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük