Vélemény: Samsung és Gree klímaberendezések

klímaberendezés

Manapság az életünket nagyon nehéz elképzelni légkondicionáló berendezések nélkül. Lehet, hogy otthon a háztartásban nincsenek ilyen készülékek, azonban számtalan olyan helyen megtalálhatóak, ami a mindennapjaink része. Továbbá, sajnos a globális felmelegedés  következményeit egyre jobban érezzük és megterhelnek minket a hőingadozások, illetve a szélsőséges időjárási viszontagságok. Többek között ennek megelőzésére is hasznos támasz és segítség lehet,…

Nálunk otthon három darab, régebbi típusú Gree klíma van felszerelve. A Gree egy kínai márka, a hazai piac egyik megbízható, népszerű, domináns szereplője. Szeretem őket, mert jó helyen vannak a szobákban, megbízható a teljesítményük és nem is túl hangosak. A fogyasztásukat pedig nem igazán érzékelem, mert oly sokszor nem használom a berendezést, hogy számottevő legyen a számlámban. A klíma továbbá képes hűtésre és fűtésre is, tehát összességében egy alap készülékről van szó. Gondolhatnánk, hogy ennyi elég is, minden igényünket kielégítettük vele, de az igazság az, hogy mint minden piacon, itt is nagy mértékű fejlődés van jelen: így mára már, az extrák bizony hiányoznak a felszerelt klímáimból.

Tényleg hiányzik, ha a klíma nem tartalmaz extra funkciókat? Miért kellenek extrák?

A modern klímaberendezések telis-teli vannak olyan komfortos funkciókkal, melyek extrának számítanak, ám könnyen triviálisnak érezhetjük, ha élünk a rendszer adta kényelemmel. Ezek közé a plusz funkciók közé tartozik például a hatékony légszűrés, az éjszakai mód, vagy akár az applikációval irányítható távvezérélés. Ezek a klímaberendezések már okos eszközök, így internet összeköttetéssel előre szabályozhatjuk otthonunk hőmérsékletét. Ez az innovatív megoldás igazi komfortot biztosít mindenki számára, mellyel azt gondolom aligha lehet versenybe szállni. A jelenlegi, középkategóriás vagy afeletti Gree termékeknél gyakran megtalálható a 3D légfúvás, illetve a WiFis kapcsolat is. A Samsung légkeverői is gazdagok felszereltségüket tekintve, továbbá a gyártónak köszönhetően a légáram nélküli hűtés technológiája is.

Mindezeken túl azonban arra is kell gondolni, hogy ha elromlik a klímánk, akkor mi tévők legyünk. Személyesen, én már a Samsung klíma szervizelését igénybe vettem, és le voltam nyűgözve a rendszertől, mely a fogyasztó maximális kielégítésére szolgál. Gyors, átlátható és nagyon praktikus, felhasználóbarát rendszerben találtam magam.

Tapasztalataimat összegezve azt gondolom, hogy a mai világban, amikor oly felgyorsult minden körülöttünk, elengedhetetlen a technika adta kényelem. Mindkét márka esetében elérhetőek a komfortos lehetőségek. A dizájnt előtérbe helyezve is válogathatunk ultra vékony és háromszög, négyszög alakú gépházak közül. Természetesen tudjuk, hogy nem végső szempont a stílusosan kinéző, a szoba bútoraihoz és adottságaihoz illő klíma sem. A fűtés-hűtés technika és egyenletes fogyasztási mérés manapság evidencia: minden készülék rendelkezik ezzel a mára már alap beállítással. Tehát mindkét brand termékeinek meg van a maguk előnye és jellegzetessége. Fontosnak tartom, hogy ne csak a hőmérsékletet állítsuk és ki/be kapcsoljuk a távirányítóval a klímánkat. Sokkal inkább legyen fontos része az életünknek: hozza közelebb a kényelmet és a harmóniát a mindennapok forgatagában, például egy WiFis irányítórendszerrel, vagy egy éjszakai funkcióval.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Xiaomi Redmi 5 Plus: Benne van a plusz

Klímaberendezést vásárolna, esetleg klímaszerelés kapcsán keres szakembert? Információra van szüksége a témában? Keresse fel a Klímatipp honlapját, ahol minden kérdésére választ kaphat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük