Használjuk fel, vagy adjuk el megmaradt építőanyagainkat!

A megmaradt építőanyag mellett az építési törmelék is értékes lehet

Nem ritkaság, hogy a pontos paraméterek és számítások hiányában, kimarad egy-egy értékes építőelem, melyet mindenki próbál nem éppen a „felesleges” kategóriába sorolni, hiszen legalább annyira befektetés az építőanyag megvásárlása, mint maga a ház vagy a lakás, amibe fektetjük azokat. 

Természetesen ez is értelmezhető szubjektív értelemben, később aztán szintén hasznát vehetjük ezeknek, vagy el is adhatjuk a megfelelő platformokon, csak hogy ne „kidobott pénz” legyen.  

Formovie Black Friday - Akár 800 EUR kedvezmény

Cikkünkben arra keressük a választ hogy az építőanyag kereskedésből származó, de az építkezés során megmaradt építőanyagokat hogyan is tudjuk jól felhasználni, mit kezdhetünk velük. Ezzel bizonyos esetekben optimalizálhatjuk a házépítés költségeit is.

Ha úgy döntünk, megtartjuk, meddig is tárolhatóak a megmaradt építőanyagok?

 Természetesen itt nem a téglára vagy a kerítés lécekre kell gondolni, hiszen ezek időtállók. Léteznek azonban nem sokáig tárolható anyagok is, melyeket fontos minél előbb felhasználni, vagy eladásra bocsátani. Különös tekintettel a festékekre, vagy lazúroknak, vagy éppen a már kikevert sóderre, nagyon nem mindegy, hogy milyen szakemberre bízzuk vásárlásukat mennyiségügyileg. A nem megfelelően kiszámolt mennyiség hamar kárba veszthet-, szavatosságukat érintve- minden doboz alján fel van tüntetve, hogy felbontásuk után meddig, vagy éppen meddig nem tárolhatók. 

Vannak kötelezően nagyobb mennyiséget igénylő építőanyagok

Megtörténhet az is, hogy a munkálatok közben kiderül, hogy kell még egy cserép ide, vagy kell még egy léc oda. Talán ezek miatt érdemes előre is gondolkodni, vagy éppen amiatt is, mert vannak sérülékenyebb anyagok, melyek az építkezés közben megrongálódhatnak. Megeshet az is, hogy a boltokban már nem vásárolható meg az az adott márka, vagy szín, amelyet választottunk építkezésünkhez, így aztán némán állhat a kivitelező, hogy hogyan is oldja meg a feladatot.  

Segítség különböző platformokon keresztül is

Több Online Áruház is szolgál manapság arra, hogy megtaláljuk a megfelelő építőanyagokat, így kényelmesebben is hozzájuthatunk a szükséges termékekhez. Minden paraméter megadása után garantálják a házhozszállításokat is, illetve többek között garanciálisan is megvásárolhatók. Minden fent említett mérlegeléseket felülmúlja ez az információ, hiszen ha valamivel problémánk lenne, könnyedén megoldásként szolgál egy-egy ilyen építőanyag kereskedés. 

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Az álomotthon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük