Az internetes vásárlás előnyei

internetes vásárlás

Talán a legelső gondolatok amik eszünkbe jutnak az internetes vásárlás kapcsán, az a kényelem és rugalmasság. Kényelmes, mert akár otthonról is le lehet adni a rendeléseket, illetve rugalmas, hiszen bárhol, bármikor vásárolhatsz az online felületen.

Formovie Black Friday - Akár 800 EUR kedvezmény

Gondoljunk csak bele, mekkora előny, ha épp elfelejtettél valamit a nagybevásárláskor ahova kocsival mész, és nem kell visszafordulni, adott esetben a következő nagyobb bevásárlásra várni, hanem elég a telefonodon percek alatt könnyedén és biztonságosan leadni a rendelésed – akár hajnalban is.

Fontos szempont az is, hogy az internetes vásárlásoknál sokszor 5-10 százalék kedvezményeket is felajánlanak, ami nagyon megéri, ha az ember hosszú távban gondolkozik. Nálam ez az eset a könyvek vásárlásánál rajzolódott ki leginkább. Azzal, hogy leadom a rendelésemet az interneten, azonnal néhány százalék kedvezményhez jutok, és jobb áron tudom megvenni a szobámból rendelve az adott terméket, mintha útra kellene kelnem, hogy a boltban nézelődjek.

Azt gondolom, hogy az internetes vásárlás legfontosabb és leginkább gazdaságos pontja, az a spórolás. A fentebb említett pont alapján takarékoskodhatunk a pénzünkkel, azonban van egy ennél is fontosabb tétel; az időnk. Azzal, hogy nem készülünk össze és megyünk el – sokszor félórákat utazva – vásárolni, csak azért, hogy néhány termék biztosan meglegyen, rengeteg időt tudunk spórolni. Az ügyesen és okosan kigazdálkodott időnket pedig tudatosan fel tudjuk használni minden egyéb dologra, mely prioritást élvez a bevásárlással szemben.

Az internetes rendelések egyenlőek a gyorsasággal is. Nincsen sor amit végig kell várni, nincsen méretválasztás és várakozás, míg kikeresik a raktárból az adott terméket, és nem fog az utolsó darab épp előtted elfogyni, hogy aztán újabb boltot kelljen felkeresned, hátha ott kapható a keresett árucikk, amit kinéztél magadnak.

Számomra az egyik kedvenc opció az internetes vásárlás kapcsán az, hogy össze tudom hasonlítani a már kinézett termékeimet, az adott bolt, vagy akár másik áruház kínálatával. Ez különösen nagy előny például egy számítástechnikai eszköznél. Míg a boltban vagy az eladót kell megkérdezni, hogy tudja e a két, általunk kiválasztott eszköz specifikációit, vagy mi magunk jegyezzük meg a leírtakat és megyünk át a másik termék leírásához, hogy eldöntsük melyik a jobb nekünk. Azonban ezt otthonról vagy a munkából is kényelmesen össze tudjuk hasonlítani (legtöbb webshop rendelkezik ilyen technikával) és nem kell szakember segítségét kérni. Ha esetleg nincsen összehasonlítási funkció az online boltban, akkor egyszerűen két ablak megnyitásával is könnyedén össze lehet mérni a két árucikk leírását.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Porszívó-tippek

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt sem, hogy a webshopokról rendeléskor másoknak adunk munkát (ha futár szolgálattal adjuk le rendelésünket) úgy, hogy sokszor – ahogy fentebb már említettem – olcsóbban jövünk ki a végén, mintha mi mentünk volna el vásárolni.

Tehát az internetes vásárlás sokszor praktikusabb és gyorsabb, mint a hagyományos boltba járás. Nem tud minden helyzetet megfelelően helyettesíteni, azonban tudatosan vegyítve a két vásárlási típust, sok értékes időt tudunk magunknak spórolni – a kényelemről és rugalmasságról nem is beszélve!

internetes vásárlás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük