Hogyan spóroljunk a számítógép vásárláson – Gamer PC olcsón

Egy olcsó Gamer PC beszerzése nem minden esetben jelenti azt, hogy a hangzatos AMD Ryzen vagy Vagy Intel Core i3 processzorokkal szerelt csillagászati árú eszközöket kell beszereznünk. Rövid útmutatónk segítségével olyan megoldást leszel képes találni, ami szűkebbre szabott pénztárca esetén is komoly segítséget fog jelenteni. Megfelelő teljesítményű Gamer PC olcsón A Gamer PC kifejezéssel fémjelzett…

Egy olcsó Gamer PC beszerzése nem minden esetben jelenti azt, hogy a hangzatos AMD Ryzen vagy Vagy Intel Core i3 processzorokkal szerelt csillagászati árú eszközöket kell beszereznünk. Rövid útmutatónk segítségével olyan megoldást leszel képes találni, ami szűkebbre szabott pénztárca esetén is komoly segítséget fog jelenteni.

Megfelelő teljesítményű Gamer PC olcsón

A Gamer PC kifejezéssel fémjelzett gamer számítógép legtöbb esetben nem olcsó mulatság. Éppen ezért vizsgáljuk meg elsőként mire is van szükségünk.

Ha az Anno 1800 teljes felbontású grafikájában szeretnél gyönyörködni, ez az írás nem neked való. Azonban ha a játék élvezetéért játszol, és mondjuk pár éve még a csúcskategóriának számító játékokban tudod kiélni magad, könnyű helyzetben vagy.

A technológia rettenetes iramban fejlődik. Aminek megvan az az előnye, hogy a tegnap még komoly teljesítményt igénylő játékok futtatására ma elérhető áron találsz gépet.

Továbbra is fontos a Memória, a videokártya vagy a processzor adatlapja a válogatásnál, azonban nem kell a legdrágább verziók közül választani.

Attól hogy egy gép Gamer PC, még nem jelenti azt, hogy mindent tud amire egy mai játéknak szüksége van. Ha képes vagy így gondolkodni nem lesz szükséged i7 processzorra, elképzelhető hogy egy Intel Core i5 is megteszi. Ez pénzben, bizonyos típusok esetében akár 50.000 Ft-os különbséget is jelenthet ha csak a középárfolyamot nézzük.

De mondok valamit, az is simán előfordulhat, hogy még erre sincs feltétlenül szükséged.

Pontosan mire is kell neked egy Gamer számítógép?

Rendszeresen szervizelek számítógépeket. Elég gyakran előfordul, hogy játékra kellene feltuningolni egy „vasat”.

Azonban sokszor kiderül, hogy a játék aminek futnia kell rajta, az egy egyszerűbb, nem mainstream alkalmazást takar.

Hidd el ha Minecraft-ozni akarsz, nem fog kellene a csúcsteljesítmény, szóval itt már engedhetsz az igényekből, és egy jobb tulajdonságokkal bíró, nem Gamer PC is meg fog neked felelni (tegyük hozzá hogy valószínűleg, mivel nem Minecraft-ozok, nem tudom pontosan mit is kell bírnia a játéknak, de ha jól sejtem itt nem a teljesítmény a fő szempont).

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  openHAB az okosotthont barkácsolók platformja

Az is lehet hogy csak néha kipróbálgatsz különböző egyszerű, logikai, vagy stratégiai játékokat. Na ekkor megint nem fogod kihasználni a teljesítményt.

Hogyan szerezzek magamnak Gamer PC-t olcsón?

Ha nem vagy biztos a dolgodban konzultálj egy szakival. De kérlek ne azzal kezdd hogy játékra kell, mert le fogja kaparni a fal alját. Mond meg hogy az xy típusú játékokkal szeretnál játszani, nézzen már utána mire is van szükséged valójában.

Ha kicsit konyítasz azért a számítógép hardvereihez, te is nyomozni kezdhetsz. Jó barátaid lesznek a játékok System Requirements szekciója, ahol jellemzően azért körülírják milyen gépet is ajánlanak (Recommended).

Sok sikert és küldj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük