A fotelek adta kényelem, nem egy újkeletű dolog

A nappali egyik legfontosabb eleme a megfelelő Tv néző fotel. Egy kényelmes, stílusos szék igazán kiegészítheti a szobát, és sajátossá teheti, miközben hangulatosabbá teszi. Akár klasszikus dizájnt, akár modernet keresünk, ülőalkalmazottak széles választékával manapság már mindenhol szolgálnak nekünk. Mi különbözteti meg a relax fotelt egy egyszerű TV néző foteltől? Gyakorlatilag semmi. Egyedülálló, ergonomikus kialakításának révén…

Mi különbözteti meg a relax fotelt egy egyszerű TV néző foteltől?

Gyakorlatilag semmi. Egyedülálló, ergonomikus kialakításának révén mindkettő fotel kialakítása tökéletes pihenéshez, szunyókáláshoz és a kedvenc Tv műsor megnézéséhez. A kartámaszok magassága is állítható, így megtaláljuk a legkényelmesebb pozíciót. A beépített lábtartóval felszerelt modellekkel pedig akár teljesen hátra is dőlhetünk. A keret színe is választható ízlés szerint.

A fotelek története

Az első olyan bútorok között, amelyeket az emberek kényelmesebbé tételére terveztek, a 18. századi fotelek puha anyagokból, például bársonyból és damasztból készültek. Arisztokraták kényelmét szolgálták a dohányzás és az olvasás során. A masszázsszék eredete a 18. századból származik. A hintafotel vagy tömegszék legkorábbi dokumentált bizonyítéka Benjamin Franklin írásaiban található. Ezek kemény támlájú, nádból készült székek voltak, ami Nagy-Britanniában divatos volt a jómódúak körében. A masszírozószékek a 19. században Angliából érkeztek Németországba. Michael Thonet, az akkori híres tervező és a bécsi szék tervezője úgy gondolják, hogy műhelyében találta fel az első prototípust. 

Maharani babzsák, kényelmes és hangulatos kis kiegészítője lehet otthonodnak – nem véletlen, hogy manapság egyre népszerűbbek. Egyes legendák szerint ennek a kényelmes „széknek” egy indiai maharadzsa volt az első vásárlója, de erre nincs írásos bizonyíték. A hiteles források Olaszországba, mint származási országba vezetnek: 3 fiatal 1968-ban dobta piacra a Sacco babzsákot, amely a mai modellek elődjének tekinthető.

A Füles TV néző fotel

A Füles Kanapé az egyik legkönnyebben felismerhető szék. A szárnyak a fejtámla hátulján találhatók, és nehéz nem észrevenni őket. Régebben az ilyen magas karoknak, „füleknek” célja volt: extra kényelmet és meleget nyújtani használójának, megvédve őt a hidegtől. Főleg az idősek kedvelték ezeket a székeket, mert szabadidejük nagy részét ott ülve töltötték pihenéssel és szórakozással.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Immáron lehetőség van a kéthetes nyelvtanulásra külföldön!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük