Ezüst ékszer tisztítása – háziszerrel vagy tisztító kendővel?

ezüst ékszer tisztítása így vagy úgy

Az ezüst ékszerek tisztítása nem igényli hogy képesített ékszerészek legyünk. Szerencsére megfelelő módszerekkel könnyedén és biztonsággal elvégezhetjük mi magunk is ezt a feladatot.

A kérdés mindössze annyi, hogy milyen módszert is alkalmazzunk az ezüst ékszerek tisztítása során, a bolti szakemberek által összeállított kendős megoldást, vagy a jól bevált háziszereket?

Learning is because of listening, which leads to even greater listening and attentiveness to another term paper writing. It’s due to listening, which then leads to even greater listening and attentiveness. Bear in mind that quick learning isn’t always sexy. Teaching is not something which can be confined to a single set way. In learning you’re instruct, and in educating you are likely to learn.

Az ezüst tisztító kendő előnyei és hátrányai

Létezik kifejezetten az ezüst tisztítására készült vegyszeres kendő. Nyilván itt biztosan ható módszert találunk, még az ára sem annyira vészes, 1000 Ft alatt is találunk ilyen tisztító kendőt.

Az ezüst tisztító kendők hátrányaként azonban megemlíteném, hogy nem fogjuk tudni minden kis szegletet elérni egy kendő segítségével, így egy több díszítő elemet tartalmazó ezüst ékszer esetében inkább vesződség lesz ez a megoldás. Persze egy egyszerű gyűrű esetében jó döntés lehet.

Házilag végzett tisztítás előnyei és hátrányai

Az ezüst tisztítása házilag sokkal egyszerűbbnek tűnik. Mivel jellemzően valamilyen folyadékot készítünk, amiben hosszabb időn át áztatjuk az ékszert. Ebben az esetben nem kérdés hogy a ezüst karkötőnk, gyűrűnk vagy bármilyen ezüst ékszerünk minden részére is hatni fog e a tisztítás.

A tisztító folyadék természetesen azokba a kis résekbe is befolyik ahová nehézkesen érünk el egy tiszítás során.

Ha az adott folyadék valóban hatékonyan végzi el a feladatát, akkor az ezüst szép fényes is lesz.

A háziszerek hátránya ugyanakkor hogy kicsit körülményesebb az elkészítésük, és hosszabb időbe telik amíg kifejtik hatásukat. Türelemmel kell hát lennünk, akár több órán keresztül is áztatni kell ugyanis az ékszert.

Melyik úton induljak el?

A javaslatunk az, hogy érdemes kipróbálni a háziszereket, ha jó módszert választunk, valószínűleg elérjük a célunkat. Itt találhatsz is 3 jól bevált ezüst tisztítási módszert, amelyek mindegyikét leteszteltük mi is, és valóban használnak (főleg az alufóliás megoldás volt hatékony)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük