Érdemes-e Bitcoint vagy más kriptopénzt bányászni otthon?

bitcoin

A Bitcoin bányászat otthon minden informatikai irányok után érdeklődőt izaglomba hoz. A Bitcoin bányászatba sokan belefogtak az elmúlt években és sokan vesztesen is szálltak ki belőle. De mi kell ahhoz hogy te ne járj így?

Először is tisztázzuk, a Bitcoin bányászatba befektetni ma már nagyon kockázatos.

Nem megyek bele a technikai részletekbe, hiszen ez nem célja a cikknek. Valójában pont az okozhatja a totális csődöt egy bányász projekt esetében ha túlságosan elmélyed valaki a technológia részleteiben, és nem veszi figyelembe a gyakorlati körülményeket.

A Bitcoin bányászat azoknak érte meg akik már az elején beszálltak, amikor még nem is volt értéke magának a Bitcoin-nak.

Ma egy Bitcoin értéke 3.500.000 Ft az eleján viszont 100.000 Ft körüli nagyságrendről beszlétünk (konkrétan 2015-ben)

A 2018-as évben vált igazán divatossá a kriptovaluta, ekkor megközelítette a 4.000.000 Ft os határt is, de a hirtelen erődödést egy rendkívül meredek zuhanás is követte.

Mára a Bitcoin stabilizálódni látszik.

Ha csak a tőzsdei árfolyamokat gondolod végig, mit gondolsz, mekkora eszközparkkal, mekkora tőkebefektetéssel állt neki a bányászatnak az aki megtehette?

Velük kelsz versenyre ha elkezded a bányászatot. Arról persze ne is beszéljünk, hogy a Bitcoin amihez hozzájutsz még nem is likvid, nem tudod azt napi szinten használni. Ha átváltod friss ropogós forintra, egyéb költségekkel is kell számolnod. Ok, az adózás sem érdekelne valószínűleg annyira, ha megleled az aranybányát.

Mit érdemes bányászni?

A Bitcoin volt az első, de nem az egyetlen kriptopénz. Ha magával a bányászattal szeretnél foglalkozni, érdemes olyat választani, ami később indult.

Persze nincs arra garancia, hogy bármelyik kriptopénz sikeres is lesz, hiszen nagyon sok egy emlék marad csupán.

Apropó, lehet hogy ez is érdekelhet  Wordpress weboldal készítés induló, vagy megújuló vállalkozásoknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük